Wehretal belediyesine bağlı Reichensachsen beldesinde bir benzin istasyonunda yaşanan aksaklık bölgedeki yüzlerce aracın hasar görmesine neden oldu. Benzin istasyonundaki dizel ve benzin tankları karıştı. Yüzlerce sürücü bu yanlışı fark etmeden üç gün boyunca araçlarının depolarını doldurdu. 

Hessische/Niedersächsische Allgemeine gazetesinin haberine göre 28 Ağustos Pazartesi sabahından 30 Ağustos Çarşamba günü öğleden sonraya kadar yüzlerce sürücü, aracının deposunu Super E5 veya dizel yakıt ile doldurdu.  Haberde bölgedeki tamirhanelerin, araçlarından duman ve koku çıktığı şikayeti ile gelen sürücülerle dolduğu bazı araçların motorları bozulduğu veya kullanılamaz hale geldiği belirtildi.

Honsel Mineralölvertriebs-GmbH ve Kaiser Energie GmbH şirketleri sorunun dizel ve birinci sınıf benzin dolum ağızlarının karışmasından kaynaklandığını belirtti. Açıklamada "Üzülerek ifade ediyoruz ki, yoğun bir inceleme sonucunda Reichensachsen'deki benzin istasyonundaki yakıt hasarının, bir tedarik hatasından kaynaklandığını tespit ettik.” ifadesi yer aldı. 

Alman Otomobil Kulübü ADAC bu hatadan etkilenen sürücülerin sözü edilen benzin istasyonunda bir form doldurması gerektiğini hatırlattı. ADAC ayrıca hasar ve dolaylı masrafları sigorta şirketinden talep edebilmek için tüm makbuzların saklanması uyarısında bulundu. 

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş