Alman Otomobil Kulübü ADAC tarafından paylaşılan verilere göre, bir litre süper E10 benzin bir hafta önceye göre 2,1 sent ucuzlayarak ortalama 1.854 euroya geriledi. Dizel fiyatı ise 1,3 sent artarak 1,86 euroya çıktı.

ADAC açıklamasında, Rusya'dan yapılan dizel ihracatının azalması ve Asya'dan özellikle Çin'den dizel talebinin artması nedeniyle benzin fiyatlarının yüksek seyrettiğine dikkat çekildi. Suudi Arabistan ve Rusya'nın fiyatları yükseltmek için petrol üretimini düşük tuttuğu belirtilen açıklamada, Almanya'nın dizel konusunda ithalata daha bağımlı olduğuna değinildi.

Açıklamada tasarruf yapmak isteyen otomobil sahiplerinin, fiyatları karşılaştırma tavsiyesi verildi ve sabah saatleri yerine akşam 20:00 ila 22:00 arasında daha tasarruflu yakıt ikmali yapabilecekleri tavsiyesinde bulunuldu. 

Almanlar akaryakıt için Polonya’ya gidiyor
Almanya’nın özellikle Polonya sınırına yakın bölgelerde oturan vatandaşların sınır ötesi akaryakıt turizmine başladığı belirtiliyor. İki ülke arasındaki fiyat farkının 60 sente kadar çıkması bu seyahatlerin artmasına neden oldu. 

Polonyalı petrol şirketi Orlen, benzin ve dizel yakıt fiyatlarını litre başına 5,99 ziotiye (Yaklaşık 1,30 euro) indirdi. Bu durum Almanya’daki fiyatlarla arasında ciddi bir fark yarattı.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş