Almanya’da, tüm dar gelirli vatandaşlara 500 euro’ya kadar ek kalorifer yardımı yapılacak. Ek kalorifer yardımına vatandaşlık ödeneği almayan dar gelirliler de müracaat edebilecek.

Almanya İş ve İşçi Bulma Kurumu (Arbeitsamt) tarafından yapılan açıklamada, ödemelerin vatandaşlık ödeneği olarak yapılacağı ancak, ek kalorifer yardımı için tüm dar gelirlilerin müracaat edebileceği bildirildi. Müracaatlar online yapılabileceği gibi Jobcenter’larda da yapılabilecek.

Vatandaşlık ödeneği şeklinde ödenecek
Ek kalorifer yardımına, yüksek kalorifer veya ısınma masrafı dolayısıyla geçimini sağlayamayan kişi ve aileler müracaatta bulunabilecek.

Ek kalorifer yardımı vatandaşlık ödeneği (Bürgergeld) şeklinde verilecek. Kalorifer masrafları yüksek olan haneler vatandaşlık ödeneği olarak müracaatta bulunacaklar. Bunun için, illa da vatandaşlık ödeneği alıyor olmak gerekmiyor.

Ek kalorifer yardımını alabilmek için, kirada oturanlara ev sahipleri tarafından bildirilen kalorifer masraflarını, kendi evinde oturanların da ısınma masraflarını gösteren faturalarla müracaat etmesi gerekiyor.

Yardım için 3 aylık süre tanınıyor
Ek kalorifer yardımı için 3 aylık süre tanınıyor. Örneğin, kalorifer ödemesinin veya faturanın vadesi Ocak 2023 ise, ısınma masrafları için Vatandaş Ödeneği Nisan 2023’e kadar talep edilebilecek.

Camia Haber

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.