Geçtiğimiz hafta yürürlüğe giren "Aileler için Ev Sahipliği" (Wohneigentum für Familien - WEF) projesi, ev almayı veya inşa etmeyi düşünen orta ve düşük gelirli, çocuklu aileleri bu konuda teşvik etmeyi hedefliyor. 

"Baukindergeld" adı verilen konut edindirme yardımının yerine getirilen teşvik programından yıllık geliri 60 bin euroya kadar olan, 18 yaşından küçük en az bir çocuğu bulunan aileler yararlanabiliyor.

Devlet teşvikine katılmak için ailelerin ilk evlerini alacak olmaları veya çevre dostu, enerji verimliliği standartlarını karşılayan bir ev seçmeleri gerekiyor. 

Baukindergeld ve WEF arasındaki en büyük fark, yeni teşvikin bir hibe olmaması. Proje kapsamında aileler Alman Kalkınma Bankası (KfW) aracılığıyla 140 bin eurodan, 240 bin euroya kadar düşük faizli kredi alabilecek. 

Kredi miktarı ailenin gelirine göre belirlenmekte. Tek çocuklu aileler için gelir sınırı 60 bin euro olarak görülüyor. Her bir çocuk için gelir sınırı 10 bin euro artıyor. Buna göre ailenin geliri iki çocuklu aileler için 70 bin euro, 3 çocuklu aileler için 80 bin euro, 4 çocuklu aileler için 90 bin euro şeklinde ilerliyor. 

Teşvikten yararlanmak isteyen ailelerin daha önce Baukindergeld'den yararlanmamış olmaları gerekiyor.

Konu ile ilgili geniş bilgi için KfW internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.