Kasım 2021'de ilk kez görülen Omicron varyantının EG.5 "Eris" alt varyantı Amerika Birleşik Devletleri, Avrupa ve Asya'da yayılıyor. Uzmanlara göre bu alt varyant Korona kadar tehlikeli değil ancak yine de salgın haline gelebilir. Almanya’da ise korona vakalarında tekrar artış yaşanıyor.

Almanya'daki Robert Koch Enstitüsü'nün verilerine göre bu yılın başından bu yana 289 bin vaka tespit edildi. NRW Sağlık Bakanlığı Sözcüsü, basına yaptığı açıklamada, sadece Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde geçtiğimiz hafta 490 bu hafta ise 643 vaka tespit edildiğini belirtti. Kuzey Ren Eczacılar Birliği Başkanı Thomas Preis ise, ‘yeni bir korona dalgası geçirmenin oldukça mümkün’ olduğunu kaydetti.

Rheinische Post'a bir açıklama yapan Preis, vakaların çoğunun Omicron varyantının EG.5 alt varyantı olarak bilinen "Eris" olduğunu, nüfusta yeterli temel bağışıklığın bulunduğunu, bu nedenle enfeksiyonunun genellikle hafif seyrettiğini belirtti. Birlik başkanı bu durumun aynı zamanda birçok insanın sonbaharda bir güçlendirici doz aşısına ihtiyaç duyabileceği anlamına geldiğini de sözlerine ekledi.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş