Almanya’da Adli tıptaki yanlışlık sonucu cesedi yakılan Abdülkadir Sargın hakkında yeni detaylar ortaya çıktı. Savcılık Sargın’ın evde yemek masasında tartıştığı oğlu tarafından öldürüldüğünü açıkladı.

Almanya’da beyin kanaması sonucu hayatını kaybettiği belirtilen ve adli kuruma kaldırılan cansız bedeni bir Alman vatandaşı ile karıştırılarak yakılan Abdülkadir Sargın davasında şok eden detaylar kamuoyu ile paylaşıldı. 

Hannover Savcılığı tarafından yapılan açıklamada, Abdülkadir Sargın’ın oğlu tarafından öldürüldüğü belirtildi ve olayın detayları kamuoyu ile paylaşıldı.

Savcılık, cinayetin arkasındaki ismin, Sargın’ın 37 yaşındaki oğlu Hasan olduğunu ve hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Edinilen bilgilere göre 13 Aralık 2022'de eve sarhoş gelen Hasan Sargın yemek sofrasına oturmak istedi. Bunun üzerine 71 yaşındaki baba Abdülkadir Sargın ile arasında tartışma çıktı. Abdülkadir Sargın oğluna evi terk etmesini söyledi. Bunun üzerine Hasan Sargın babasının kafasına sert bir cisimle vurdu. Hastaneye kaldırılan Abdülkadir Sargın, 14 Aralık günü KRH Klinikum Nordstadt'ta beyin kanamasından yaşamını yitirdi.

Hasan Sargın'ın psikolojik sorunlar yaşadığı ve klinikte kaldığı ortaya çıktı. Hasan Sargın’ın olay günü klinikten izinli eve gittiği ve olaydan sonra tekrar kliniğe döndüğü öğrenildi.

Sargın ailesinin konuya ilişkin açıklamada bulunmadığı belirtiliyor. 

Abdülkadir Sargın'ın cenazesi vefattan bir gün sonra otopsi için adli tıp kurumuna gönderildi. Otopsinin ardından, cenaze nakil firmasına Sargın'ın cenazesi diye başka bir cenaze teslim edildi. Yıkama sırasında cenazenin Sargın'a ait olmadığı anlaşıldı ve cenazelerin karıştığı ortaya çıktı. 

Aileye 81 yaşındaki bir Alman'ın cenazesini teslim eden kurum, Sargın'ın cenazesinin yakıldığını açıklamak zorunda kaldı. Aile, Sargın'ın küllerini alıp Stöcken Müslüman Mezarlığı'nda toprağa verdi.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.