Alman Makinistler Sendikası (GDL), Alman Demiryolları (Deutsche Bahn) ile yapılan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından ülke genelinde uyarı grevi kararı aldı. Ülkede bir başka grev ise Kuzey Ren Vestfalya eyaletindeki doktorlar ve eczacılardan geldi. 

Tüm demir yolu ulaşımı etkilenecek
Alman Makinistler Sendikası GDL'den yapılan açıklamada, alışılmışın dışında yüksek enflasyona karşı işverenleri daha iyi ücrete zorlamak için demir yolu çalışanlarının 15 Kasım'da 20 saatlik toplu uyarı grevine gideceği belirtildi.

Deutsche Bahn'daki makinistlerin ve güvenlik görevlilerinin grevi 15 Kasım Çarşamba saat 22.00'de başlayacak ve 16 Kasım Perşembe günü saat 18.00'e kadar devam edecek.

Sendika, başta makinistler olmak üzere Deutsche Bahn çalışanlarının maaşlarına aylık 555 euro zam ve enflasyonla mücadele için 3 bin euroya kadar ödeme talep ediyor. GDL aynı zamanda ücretlerde herhangi bir kesinti olmaksızın çalışma saatlerinin haftada 38 saatten 35 saate düşürülmesini istiyor.

Bu akşam başlayacak iş bırakma eyleminin ülke çapında tüm demir yolu ulaşımını aksatması bekleniyor.

Öte yandan, Birleşmiş Hizmet Sektörü Sendikası da (Ver.di), Deutsche Bank'ın DB Direkt GmbH iştirakindeki işçileri bugün için bir günlük greve gitmeye çağırdı.

Doktor ve eczacılar grevde
Almanya Eczacılar Birliği’nin Kasım ayını grev ayı ilan etmesinin ardından bugün (15 Kasım 2024) Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde çoğu aile hekimi, diş doktoru ve eczacı, sağlık sistemini protesto emek amacıyla çalışmayacak.

Sağlıkçılar ülkedeki Almanya’daki ilaç sektöründeki darboğazlarla, muayenehanelerin aşırı kalabalık olması, vasıflı işçi sıkıntısı gibi sağlık sektörünün sorunlarını gündeme getirmek amacıyla greve gidiyor. Aynı zamanda ücretlerin de artırılmasını istiyor.

Sağlıkçılar  Dortmund’da da bir de miting yapacak. Mitinge eyaletteki doktorlarla eczacıların yanı sıra Rhineland-Pfalz, Saarland ve Hessen eyaletlerinden de katılımı bekleniyor.

Grev esnasında bazı eczaneler nöbetçi eczane görevi üstlenecek. Doktorlar acil durumlarda da müdahale edecek. 

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş