Pazar günü yapılan seçiminin ardından deprem bölgesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın büyük farkla kazanmasına tepki gösteren Almanya’da yaşayan bir gurbetçi, depremzede vatandaşlara sosyal medyada kin kustu.

Deprem bölgesine kurulan konteyner kentlerde 28. Dönem Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri gerçekleştirmesinin ardından gözler sandığa çevrildi.

Seçim sonuçlarının açıklanmaya başlamasıyla birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın afet bölgesinde açık farkla kazandığı belirlendi.

Almanya'da yaşadığını söyleyen ve depremzede vatandaşlar için 12 bin Euro gönderdiğini belirten dönerci “Yardımlar haram zıkkım olsun. Sizler alçaksınız” diyerek hakaretler yağdırdı. Gurbetçinin  beddua ettiği anlar sosyal medyada tepkiye sebep oldu. 

Gurbetçi adam paylaşımında şu sözleri ifade etti:
“Deprem bölgesindekiler buraya bir gelsin. Bir zahmet bir gelin bakayım buraya, gelin. Hatay, Şanlıurfa, Acıyaman Adıyaman değil, Acıyaman. Sizler bu kadar alçak ve şerefsizsiniz ki adam deprem bölgesine geldi… Ve sizler gittiniz oyunuzu ona verdiniz. Şimdi sizler müstehaksınız diyemeyeceğim maalesef.

Çünkü bende bir vicdan vardır ama küfredebilirim ben size. Sizler alçaksınız. Genelleme demiyorum. Bunu yapanlara diyorum ben. Bunu Erdoğan’a oy verenlere diyorum ben. Bak ben burada Almanya’da bir tane dönerciyim. Bak görüyor musun? Bak dönerciyim ben.

Kendi cebimden 12 bin euro para size yardım gönderdim. Haram zıkkım olsun. Erdoğan’a oy verenler haram zıkkım olsun. Ama şunu söyleyeyim. Bu saatten sonra sizin gibi pisliklere, adilere… Tekrar söylüyorum altını çizerekten. Oy kullananlara Erdoğan’a oy verenlere… Müstahaksınız yani… Müstahaksınız. Ohh…”

Soruşturma başlatıldı
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Cumhurbaşkanlığı ve 28.Dönem Milletvekili Genel Seçimlerine ilişkin sosyal medyada hakaret içerikli paylaşım yapan şahıslara yönelik harekete geçti.

Ekipler, 15 Mayıs'ta deprem bölgesinde seçime katılan ve oy veren depremzede seçmenlere yönelik sosyal medya üzerinden ağır hakaret, küfür, saldırı, tahrik ve provokasyon içeren bir video tespit etti.

Şüpheliye yönelik "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan resen soruşturma başlatıldı.

Soruşturma çerçevesinde, şüphelinin gözaltına alınması yönünde talimat verildi. Ayrıca şüphelinin yurt dışında bulunma ihtimaline karşı hakkında yakalama kararı da çıkarıldı.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.