Almanya’nın Stuttgart kentinde pazartesi günü 32 yaşındaki iki çocuk annesi Rümeysa G.'yi  öldüren eski eşi İsmail G.'nin Türkiye'ye kaçtığı ortaya çıktı.  

Alman basınında yer alan haberlere göre, eşinden ayrılıp Hollanda'ya ailesinin yanına yerleşmek isteyen iki çocuklu genç anne Rümeysa G., son kez görüşmek istediği kocası İsmail G. (36) tarafından, arabasının içinde öldürdü.

Açıklanan bilgilere göre İsmail G., çocuklarının annesini tek kurşunla başından vurarak infaz etti.

Pazartesi sabah işlenen korkunç cinayetin ardından genç kadının cansız bedeni, Stuttgart-Bad Cannstatt'taki çok katlı otoparkta bulunan arabasının içinde bulundu. Rümeysa’nın başına aldığı tek kurşun darbesiyle öldüğü belirlendi.

Bir süredir ayrı yaşayan eşini, son bir görüşme için yanına gelmeye ikna eden İsmail G.’nin ise cinayet sonrası ülkeden kaçtığı belirtildi.

De Bild gazetesine konuşan katilin bir yakını “Beni aradı ve ‘Onu kafasından vurdum’ diyerek cinayeti işlediğini söyledi” şeklinde açıklama yaptı.

Katil kocanın, cinayet sonrasında tuttuğu bir taksiye 1800 euro ödeyerek önce Bosna Hersek'e gittiği, oradan da Türkiye'ye geçtiği ortaya çıktı. İsmail G.’nin oradan yakınlarını arayarak “Tamam, sorunsuz geldim” dediği belirlendi. Katil koca hakkında uluslararası yakalama kararı çıkartıldı.

Genç annenin, kızları 8 yaşındaki Lina ile 2 yaşındaki Mina'yı iki gün önce anne-babasının yanına bıraktığı ve kocasıyla son kez görüşmek için Stuttgart’a gittiği belirlendi.

Ayrılmayı hazmedemeyen katil kocanın da Rümeysa’yı arabasına kadar takip ettiği ve Rümeysa G.’nin, kocasıyla konuştuktan sonra arabasına binip gitmeye çalışırken öldürüldüğü sanılıyor.  

Konu ile ilgili yayınlanan haberlere göre Rümeysa G. yakınlarına, altı ay önce ayrı yaşamaya başladığı kocasının kendisi için kabus olduğunu anlatıyordu ve bir gün kendisini öldürmesinden korktuğunu belirtiyordu. 

Foto: Dirk Martins - Unsplash

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın