Almanya'da Saksonya Anhalt eyaletinin küçük bir kasabası olan Raguhn-Jessnitz'de yapılan seçimde Aşırı sağcı ve göçmen karşıtı Almanya için Alternatif Partili (AfD) aday Hannes Loth belediye başkanı seçildi. 

Yaklaşık 8 bin seçmenin oy kullandığı seçimde Loth oyların 51’ini aldı. Seçime katılımın yüzde 61 oranında gerçekleştiği belirtildi. Loth ayrıca Saksonya Anhalt Eyalet milletvekili oldu.

Almanya'daki ilk AfD'li kaymakam olan Robert Sesselmann da geçen hafta Thüringen eyaletinin Sonneberg beldesinde yapılan seçimi kazanmıştı.

Thüringen Eyaleti Anayasayı Koruma Dairesi AfD'nin eyalet yapılanmasını "kesinlikle aşırı sağcı", Federal Anayasayı Koruma Teşkilatı ise "şüpheli vaka" olarak nitelendiriyor.

Almanya genelinde yapılan anket sonuçlarına göre AfD’nin oy oranı yüzde 20 civarında seyrediyor.

©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş