Berlin Savcılığı Corona döneminde çalıştığı hastanenin yoğun bakım ünitesinde yatan 12 hastanın toplam 137 bin eurosunu çalan bir erkek hemşire hakkında suç duyurusunda bulundu. 

Savcılık açıklamasında geçici bir iş bulma kurumu aracılığıyla Steglitz-Zehlendorf'taki hastaneye yerleştirilen ve şuanda 45 yaşında olan hemşirenin, 2020 ve 2021 yıllarında hastanenin yoğun bakım ünitesinde yatan hastaların odalarından banka kartlarını çaldığı iddia edildi.  Savcılığa göre aynı hemşire bazı hastaların banka kartlarına ulaşmak için anahtarlarını çaldı ve evlerine girdi. 

Belirlenen 12 mağdurun hastanede COVID-19 tedavisi gören hastalar olduğunu açıklayan savcılık çalınan kartlarla banka hesaplarından yüklü miktarlarda para çekildiğinin tespit edildiğini , aynı zamanda bu hesaplardan başka hesaplara para transferinin yapıldığını belirtti. Almanya'da banka binalarında bu tür transferler için banka kartının kullanılabildiği ATM'ler bulunuyor. 

Adamın çaldığı banka kartlarına ait pin kodlarını nasıl ele geçirdi hakkında ise bir açıklamada bulunulmadı.

Savcılık hemşire tarafından parası çalınan kişilerin çoğunun artık hayatta olmadığını duyurdu.

©Sonhaber.eu

Almanya’da bahçesine göktaşı düşen Türk aile sonunda kararını verdi Almanya’da bahçesine göktaşı düşen Türk aile sonunda kararını verdi

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.