Almanya'da Baden-Württemberg eyaleti Böblingen'de Çarşamba günü 10 yaşındaki bir çocuğu kaçırılmaktan kurtaran Türk inşaat işçisi ve iki meslektaşı, belediye başkanının takdirini aldı. 

Tageschau gazetesinde yer alan habere göre, olay Çarşamba sabahı saat 08:00 civarında Rohrer Weg'de yaşandı. Gri renkli, arka camları kapatılmış bir minibüs, iki çocuğun yanına yanaştı. Araçtan inen 51 yaşındaki adam çocuklardan birinin kolundan çekerek arabanın içine bindirir. O sırada o mevkide inşaatta çalışan Zeki Yasik, birisinin "Lütfen çocuğu rahat bırakın" diye bağırdığını duyarak, bakmak için inşaat çukurundan dışarı çıktı ve bir çocuğun minibüs içine çekildiğini gördü. 

Bunun üzerine derhal harekete geçen Zeki Yasik, araca doğru koşarak sürücü kapısını açtığını ve adamı dışarı çektiğini, araç içindeki çocuğun da "Lütfen bana yardım et!" diye bağırdığını ifade etti.

O sırada olayın farkına varan diğer inşaat işçileri Dragan Vukobrat ve Dusko Vukobrat da minibüsün yanına gelir. Zeki ve Dragan adamı kıskıvrak yakalarken, Dusko da minibüsün önünü ekskavatör ile kapatır. Olay yerine gelen polis ekipleri zanlıyı gözaltına alır.

Belediye Başkanından işçilere tebrik
Yerel yayın yapan SZ-/BZ gazetesinin bugünkü sayısında Böblingen Belediye Başkanı Dr. Stefan Belz'in "Yerel konseye bu adamları cesaretlerinden dolayı onurlu bir şekilde takdir etmemizi önermek istiyorum.” dediği aktarıldı. İnşaat işçilerinin gösterdiği örnek davranışa minnettar olduğunu belirten Belz, “10 yaşındaki çocuğun kurtarılabildiği için minnettarım. Daha kötü şeyler önlenebildi. Bu tür eylemlerin tanınması ve onurlandırılması, başkalarına örnek olması açısından önemli." ifadelerini kullandı.

Zanlı psikiyatri kliniğine yatırıldı
Polis tarafından olayla ilgili bugün yapılan son açıklamada yakalanan adamın Perşembe günü hakim karşısına çıkarıldığı ve kapalı bir psikiyatri kliniğinde gözetim altında tutulmasına karar verildiği belirtildi.

Polis zanlıyla ilgili olarak “kişiyi özgürlüğünden yoksun bırakmaya teşebbüs” iddiası ile başlatılan soruşturmanın şu anda tüm hızıyla devam ettiğini kaydetti.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş