Almanya’nın Mönchengladbach kentinde, 12 yaşındaki bir çocuğu kaçırmaya çalışan adama müdahale ederek adamın elinden kurtaran ve polise haber veren Arda ile arkadaşı Abdi, kahraman ilan edildi.

De Bild gazetesinin haberine göre çocukluklarından beri arkadaş olan 17 yaşındaki Arda ile 16 yaşındaki Abdi, okuldan çıkıp evlerine giderken, bir adamın otobüs durağında, bir çocuğu elinden tutarak çektiğini ve götürmeye çalıştığını gördü. İki arkadaş korktuğu yüzünden belli olan çocuğu kurtarmak için hemen harekete geçti. 

Gazeteye olayı açıklayan Abdi, o sırada çocuğun ve adamın yanına geldiklerini, çocuğun ağladığını gördüklerini, adamı tanıyıp tanımadığını sorduklarını aktardı. Küçük çocuğun “hayır tanımıyorum” diye cevap vermesi üzerine iki genç küçük çocuğu adamın elinden kurtarıyor. 

Abdi “Bana yardım edin” diyen çocuğun yanında kalırken, Arda olay yerinden uzaklaşan adamın peşine düşerek evine kadar takip eder. Cesur genç daha sonra polise giderek ihbarda bulunur. Bu arada gençler küçük çocuğu da ailesine teslim eder. 

Haberde, polisin bu ihbarla birlikte 61 yaşındaki alkollü olduğu tespit edilen adamın evine giderek kendisini gözaltına aldığı ve daha sonra bir psikiyatri kliniğine gönderdiği aktarıldı.

Arda’nın annesi ise gazeteye her iki gençle gurur duyduğunu belirtti ve “yanımda iki kahraman duruyor” şeklinde ifade kullandı. 

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş