BBC News'in haberine göre, Almanya'dan 62 yaşındaki bir erkek, 29 ayda 217 kez Covid aşısı oldu. Adamın normalin çok üstünde corona aşısı olması ancak hiçbir yan etki ile karşılaşmaması bilim insanlarını da şaşırttı.

Almanya’da ‘Bürgergeld’ miktarları şehirler arasında farklıklar gösteriyor Almanya’da ‘Bürgergeld’ miktarları şehirler arasında farklıklar gösteriyor

Haberde, Lancet Enfeksiyon Hastalıkları dergisinde yayımlanan vakaya göre, aşılar özel kliniklerden satın alınarak yapıldı. Erlangen-Nurember Üniversitesi araştırmacıları, söz konusu erkekte her hangi bir sorun yaşanmadığını belirtti.

BBC, dergide yayınlanan makalenin ardından, üniversitenin Mikrobiyoloji Bölümü’nden Dr. Kilian Schober ile röportaj yaptı. Schober vakayı gazete haberlerinden öğrendiklerini ve kişi ile temasa geçerek bazı testler yapmak istediklerini söylediklerini belirtti. 

Dr. Schober aktardığına göre vakadan kan ve tükürük örnekleri alındı, uzmanlar ayrıca son yıllarda depolanmış, dondurulmuş kan örneklerini de inceledi.

Dr. Schober, “Çalışmayı yaptığımız sırada, kendi ısrarı sonucu vakaya yine Covid aşıları yapıldı. Daha sonra numuneleri, bağışıklık sisteminin aşıya verdiği tepkiyi tam anlamıyla belirlemek için kullanma fırsatımız oldu “ dedi.

Bağışıklık sistemini bu kadar çok sayıda aşıyla harekete geçirmenin belli hücrelerde yorgunluk yaratabileceğinden kaygılandıklarını belirten Dr. Shober, 62 yaşındaki erkekte böyle bir bulguya rastlamadığını ve Covid geçirdiğine dair belirti de bulunmadığını açıkladı.

Söz konusu adam herhangi bir olumsuz sağlık etkisi yaşamamış olsa da, doktorlar bu kadar çok korona aşısı yapılmamasını tavsiye ediyor. 

Haberde ayrıca Magdeburg kentindeki savcının, söz konusu kişinin yaptırdığı 130 aşının kanıtlarını toplayıp, adam hakkında sahtecilik soruşturması başlattığı, ancak herhangi bir suçlama yöneltilmediği belirtildi.

Covid aşıları, enfeksiyona yol açamıyor, ancak vücuda hastalıkla nasıl savaşacağını öğretebiliyor. Vektörü Ribonükleik asit (mRNA) olan aşılar, vücut hücrelerine virüsün genetik kodunun bir kısmını gösteriyor. Daha sonra da bağışıklık sistemi, virüsü tanıyabiliyor ve gerçekten karşılaştığında nasıl savaşacağını biliyor.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.