Berlin Trafik Bilgi Merkezi'ne (VIZ) göre, çiftçilerin 15 Ocak Pazartesi günü planladığı kitlesel gösteri nedeniyle yaklaşık 3 bin traktör ve 2 bin kamyon başkente doğru yola çıkacak. Bu nedenle federal oto yollarında büyük sıkıntıların yaşanacağı tahmin ediliyor.
 
Traktörlerin Pazartesi günü sabah saat 07:00'den itibaren Berlin-Mitte'deki Straße des 17. Juni caddesine doğru harekete geçeceği ve öğlen saatlerinde bu alana varması bekleniyor.

On binlerce çiftçinin şehir merkezine doğru yapacağı yürüyüşün rotası da şimdiden belli oldu. Rota üzerindeki yollarda büyük tıkanıklıklar yaşanabilir.

Çiftçilerin güzergahı:
Frohnau'dan B96 Federal Yolu Üzerinden:
Oranienburger Chaussee, Berliner Straße, Oraniendamm, Oranienburger Straße, Roedernallee, Lindauer Allee, Residenzstraße, Marktstraße, Seestraße, Beusselstraße, Alt-Moabit, Gotzkowskystraße, Levetsowstraße, Altonaer Straße ve Großer Stern

Alman koalisyon hükümetinin tarımsal dizel sübvansiyonunun kaldırılmasını ve planlanan araç vergisi muafiyetini protesto eden çiftçiler haftalardır protesto eylemi düzenliyor. Aralık ayından bu yana devam eden protesto eylemlerinin nisan ayına kadar devam etmesi planlanıyor.

©Sonhaber.eu

Fotoğraf: AA - Arşiv

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.euya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.