Federal İstatistik Dairesi'nin (Destatis) verilerine göre 31 Ocak 2023 itibariyle Almanya’da yardım kuruluşları veya belediyelerin barınma merkezlerinde kalan evsizlerin sayısı bir önceki yılın aynı dönemine göre iki kat arttı. 

Verilere göre, 2022 yılında barınma merkezlerinde kalan kişi sayısı 178 binken, bu yıl 372 bin kişiye yükseldi. Yaş ortalaması 31 olan evsizlerin üçte biri 25 yaşından küçük, yüzde 5'lik bir kesimi ise 65 yaş ve üstü kişilerden oluşuyor. Toplam sayıya sokakta kalanların dahil edilmediği belirtiliyor.

Destatis’e göre sayı artışı, barınma merkezlerindeki verilerin daha iyi tutulmuş ve iletilmiş olmasından kaynaklanabilir. Ancak özellikle Şubat 2022’de patlak veren savaş sonrası ülkeye gelen sığınmacı ve evsizlerin sayısı da oldukça yüksek. 

Kayıtlara geçen 372 bin evsizin yaklaşık üçte birlik bir kesimi (130 bin kişi civarı) savaştan kaçan Ukraynalılardan oluşuyor.

Verilere göre ülkede bulunan evsizlerin yüzde 80’i yabancı uyruklu, yüzde 16’sı Alman vatandaşı ve yüzde 3,5’ini ise uyruğu bilinmiyor. Bunun yanı sıra 372 bin evsizin yarısı erkek, yüzde 42’isi kadın ve geriye kalan kesimi ise “cinsiyeti bilinmiyor” şeklinde kaydedilmiş. 

Destatis verileri, evsizlerin en çok olduğu eyaletin Kuzey Ren Vestfalya olduğunu gösteriyor. Bu eyalette kayda geçen 84 bin 690 evsiz bulunuyor. Bu eyaleti 76 bin 510 evsizin barındığı Baden-Württemberg eyaleti takip ediyor. Evsiz sayısının en az olduğu eyalet ise bin 195 kişiyle Mecklenburg-Vorpommern.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş