Almanya'da önümüzdeki yıl Şubat ayından itibaren başlaması planlanan haftada 4 günlük çalışma projesi için geri sayım başladı. Projeye yaklaşık 45 şirket dahil oldu. Proje "4 Day Week Global” ile yönetim danışmanlığı Intraprenör tarafından koordine ediliyor.

Projede en büyük katılımcı grubunu yüzde 14 ile bilişim sektörü ve yüzde 12 ile danışmanlık firmaları üstleniyor. Projeye katılan perakende ve catering firmalarını oranı yüzde 11,  emlak ve inşaat sektöründen firmaların oranı yüzde 10

Enerji tedarikçileri, hukuk firmaları, vergi danışmanlıkları, sanayi şirketleri ve sağlık hizmeti sağlayıcıları da projede daha az oranda yer almakta.

Katılımcıların yüzde 30’u Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde, yüzde 17’si Baden-Württemberg ve yüzde 16’sı Bavyera eyaletlerinde bulunmakta.

Danışmanlık firması Intraprenör tarafından yapılan açıklamada, dünya çapında önem kazanan bu iş modelinin Büyük Britanya, Güney Afrika, Avustralya ve İzlanda gibi ülkelerde de yürütüldüğü belirtildi. Şirket yetkilisi Almanya'da uygulanacak pilot çalışmada "100-80-100” ilkesinin benimseneceğini bunun da “yüzde 100 maaş, yüzde 80 çalışma saati ve yüzde 100 performans” anlamına geldiğini belirtti.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş