Almanya'nın federal hükümeti ve eyalet yönetimleri aylık 49 euroluk toplu taşıma bileti ile ilgili anlaşmaya vardı. İndirimli biletlerin 1 mayıs itibariyle yürürlüğe girmesi bekleniyor. Ancak Avrupa Birliği’nden henüz bu konuda bir onay gelmedi.

Almanya Ulaştırma Bakanları Konferansı başkanı Oliver Krischer, çalışma grubu toplantısının ardından Cuma günü yaptığı açıklamada, “Birçok kişinin dileği 1 Mayıs'ta gerçekleşecek.” ifadesini 

Bölgesel otobüs ve trenler için ülke çapında bilet satışının 3 Nisan'da başlayacağını söyleyen Krischer, yalnızca bu konularda ilerleme kaydedilmediğini,  aynı zamanda “gerçekten önemli noktalarda” nihai anlaşmaya da varıldığını dile getirdi.

Federal hükümet ve yerel yönetimler arasında varılan anlaşma Avrupa Komisyonu'nun onayına tabi. AB rekabet gözlemcisi şu anda devlet yardımı yasalarını ihlal edip etmediğini inceliyor.

Krischer federal ve eyalet hükümetlerinin, işverenlerin çalışanları için yüzde 5 indirimle satın alabilecekleri “iş bileti” konusunda da anlaşmaya vardığını söyledi.

Elde edilen bilgilere göre, Ulaştırma Bakanı Volker Wissing tamamen dijital bir bilet hedeflese de henüz bu konuda bir anlaşmaya varılmadı. Ancak, Alman Taşımacılık Şirketleri Birliği (VDV) geçtiğimiz günlerde, toplu taşıma şirketlerinin en azından şimdilik kağıt bilet verebilmelerini talep etti. VDV'ye göre, tüm ulaşım şirketlerinin dijital bilet sunma olanağı bulunmuyor.

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Alexander Bagno - Unsplash

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.