Almanya’da önümüzdeki yıl araç sigorta sınıflandırmasında değişiklik yapma kararı aldı. Buna göre bazı araçlar yüksek sınıftan bazı araçlar ise düşük sınıftan sigorta kapsamına alınacak. Bu değişiklik yaklaşık 13 milyon araç sahibini etkileyecek.

Alman Sigorta Endüstrisi Genel Birliği (GDV) açıklamasına göre 7,4 milyon aracın sigorta masrafı artacak, 5,4 milyon aracın ise düşecek. 29,4 Milyon araç için bir değişiklik olmayacak.

Yeni düzenleme ile araçlar, modellerine göre sınıflandırılacak. Daha sık kazaya karıştığı ve yüksek maliyetlere neden olduğu belirlenen otomobil modelleri yüksek sınıflandırmaya, daha az kazaya karıştığı bilinen modeller ise düşük sınıflandırmaya tabi olacak. Sınıflandırma ne kadar düşük olursa sigorta primi miktarı da o kadar düşük olacak. 

Temel motorlu taşıt sigortasında 16 sınıf, kısmi kaskoda 24 sınıf ve tam kapsamlı sigortada ise 25 sınıf bulunmakta. 

Örnek vermek gerekirse; Mercedes-Benz A-Serisi STH, hem temel hem de kısmi kapsamlı sigortada bir sınıf, tam kapsamlı sigortada ise üç sınıf daha yüksekte sınıflandırılacak. VW Polo, kısmi kaskoda bir seviye, tam kaskoda üç seviye yükselecek ancak temel sigorta kapsamında değişiklik olmayacak. 

2024 yılında araç sigorta sınıfını öğrenmek için GDV web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş