Sekiz yaşındaki bir kız çocuğunun, hayatının çoğunu büyükanne ve büyükbabasının Almanya'nın Attendorn köyündeki evinde kilitli olarak geçirdiği ortaya çıktı. Kız çocuğu polisler ve sosyal görevliler tarafından evden alınıp koruyucu ailenin yanına yerleştirildi.

Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletine bağlı Attendorn kasabasında, annesi tarafından 7 yıla yakın süre evde hapis tutulan 8 yaşındaki kız çocuğunun hiçbir şekilde dışarı çıkarılmadığı ve sadece odasında yaşadığı belirtildi.

Alman WDR gazetesinin haberine göre küçük kız 1,5 yaşından itibaren dışarı çıkmadı ve hep aynı odada yaşadı. Annesi tarafından odada saklı tutulan küçük kız okuma ve yazma biliyor ancak sürekli küçük bir alanda yaşadığı için yürüme zorluğu yaşıyor. 

Yapılan bir ihbar üzerine 23 Eylül’de polis ve gençlik dairesi tarafından kurtarılan çocuğun annesi, dedesi ve büyükannesi hakkında soruşturma başlattı. Olpe ilçesindeki gençlik, sağlık ve sosyal işler dairesi başkanı Michael Färber Pazar günü yaptığı açıklamada, “küçük kız koruyucu bir ailenin yanında ve orada emin ellerde” ifadesini kullandı. Küçük kızı tedavi eden doktorların herhangi bir fiziksel anormallik fark etmediklerini belirten Farber, koşullar göz önüne alındığında kızın iyi durumda” olduğunu aktardı.

Savcılık açıklamasında; polislerin belirtilen eve gittiklerinde çocuğun merdiven çıkmakta zorlandığını fark ettiklerini, ilk olarak sağlık kontrolleri yapılması için hastaneye götürülen küçük kızın sağlık durumunun iyi olduğunun tespit edildiğini belirtti. Savcılık küçük kızın cinsel istismar ve şiddete maruz kalmadığını açıkladı. 

Savcı Patrick Baron von Grotthus, çocuğun en son 1.5 yaşlarındayken dışarıya çıkarıldığını onun dışında dışarıdaki yaşamdan hiçbir şekilde haberi olmadığını belirtti. Çocuğun hastanede doktorlara, hayatında hiç araba, orman ve çimen görmediğini, ilk kez evden çıkartıldığında bunları gördüğünü söylediği, kaydedildi.

Haberde; kızın annesi ile babasının ayrı yaşadığı ve ayrıca anne, büyükanne ve büyükbabasının ilk sorgusunda çocuğu neden eve hapsettiklerini açıklamadığı belirtildi. Serbest bırakılan üç yetişkin hakkında kişinin özgürlüğünü kısıtlama suçlamasıyla soruşturma başlatıldı. 

Velayet hakları annesinden alınan küçük kız, gençlik dairesi tarafından koruyucu aileye verildi.

Anne 2015’de velayet davası açmış
2015 yılında annenin, kızın tam velayeti için mahkemeye dava açtı, ancak Şubat 2016'da sorumlu aile mahkemesi, her iki ebeveynin de velayetini elinde tutmasına karar verdi. WDR haberinde annenin kızın babası ile iletişim kurmasını engellemek için İtalya’ya taşındıkları yalanını söylediğine vurgu yapıldı. Haberde büyük anne ve babanın da bu yalanı devam ettirdiği ve bunca yıl boyunca eve gelen sosyal danışmanlara kızının İtalya’da yaşadığını belirttiği kaydedildi.

Olay, ailenin bir akrabasının polise ihbarda bulunması üzerine ortaya çıktı. Alman yetkililerin İtalyan yetkililer aracılığıyla anne ve kızını araması sonuç vermeyince Sosyal Danışmanların harekete geçerek polisi de harekete geçirdiği ve bu sayede evde yapılan aramada kıza ulaşıldığı belirtildi.

©Sonhaber.eu

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.