Federal Adalet Bakanlığı, muhalefetteki Sol Parti'li Federal Meclis Üyesi Caren Lay'in Federal Hükümet'e yönelttiği tahliyelerle ilgili soru önergesine yanıt verdi. Adalet Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, 2022 yılında Almanya’da yaklaşık 30 bin kişi kirayı ödemediği gerekçesiyle evinden zorla çıkartıldı. Ticari binalardan zorla tahliye edilenlerin sayısı ise 44 bin 900 oldu. Bakanlık tahliyelerin gerekçelerine ilişkin detaylı bilgi vermedi.

En fazla tahliye Kuzey Ren-Vestfalya’da 
Bakanlığın açıkladığı rakamlara göre 2022 yılında bir yıl önceye göre daha az tahliye gerçekleşti. Ancak özellikle Kuzey Ren-Vestfalya eyaletindeki tahliye sayıları arttı

Açıklanan rakamlara göre; tahliyelerin en fazla olduğu eyalet, 17,9 milyon nüfusu ile ülkenin en kalabalık eyaleti olan Kuzey Ren-Vestfalya’da oldu. Bu eyalette 8 bin 656 kişi zorla evlerinden çıkarıldı. İkinci sırada 3 bin 432 kişinin tahliye edildiği Bavyera eyaleti geldi. 

Saksonya’da 2 bin 667 ve Saksonya-Anhalt'ta geçen yıl bin 173 daire zorla tahliye edildi.  Thüringen yaklaşık 850 tahliye Bremen’de 455 tahliye ve Saarland’da ise 286 tahliye gerçekleşti.

Başkentte tahliye sayısı arttı
Bakanlık Berlin'de 2022 yılında 1.931 konutun tahliye edildiğini açıkladı. Bu sayının 2021'deki 1.668 tahliyenin üstünde olduğu görüldü. Brandenburg eyaletinde ise tahliye edilen konut sayısı 1.085 oldu.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.