Almanya’da devlet, ısıtma sistemlerini yenileyecek bina sahiplerine, yaptıkları masraflarının yüzde 30’una kadar destek verecek. Verilecek destek miktarı en fazla 30 bin euro olacak.

Devletten alınabilecek destek miktarı yüzde 30’luk değişim desteğinin yanı sıra diğer devlet destekleri (verimlilik bonusu, iklim hızı bonusu, gelir bonusu ve emisyon azaltım ek ücreti gibi) ile birlikte yüzde 70’e kadar çıkmakta.

Bu desteklere başvurular, Alman Yatırım ve Kalkınma Bankası'nın (KfW) müşteri portalı üzerinden yapılmakta.

Devlet destek paketlerinden gelire bağlı bonus, yıllık vergilendirilebilir geliri 40 bin euroyu aşmayan mülk sahiplerine yönelik. 

İklim hızı bonusu, müstakil ev sahiplerine özel ve 31 Aralık 2028'e kadar masrafın yüzde 20’sini karşılayacak şekilde ayarlanmış durumda. Sonrasında her iki yılda bir yüzde 3 azalacak. Maksimum sübvansiyon, yüzde 70 finansman oranıyla 21 bin euro. 

Düşük emisyonlu biyo ısıtma sistemleri için 2 bin 500 euro ek destek verilecek.

Almanya’da 1 Ocak 2024'ten itibaren yürürlüğe giren Isıtma Yasası, yeni binalarda en az yüzde 65 yenilenebilir enerji kullanımını zorunlu hale getirdi. Bu teşvikler, karbon salınımını azaltmayı amaçlıyor.

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Pexels - Pixabay

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş