Almanya'da kışlar daha az sert geçiyor, bu nedenle giderek daha fazla sürücü “dört mevsim” lastiklerine güveniyor, ancak bunlar herkes için doğru bir seçim değil. Ekim 2024’den itibaren geçerli olan yeni düzenlemeye uymayanlar hem lastik masrafı hem de para cezası ile karşılaşabilir.

Yetkililer tarafından yapılan açıklamaya göre önümüzdeki yıldan itibaren üzerinde sadece “M + S” işareti bulunan lastiklerin kullanımı yasaklanıyor. 

Avrupa Otomobil Klubü “Sadece M+S işaretine sahip olanlar zamanında yeni bir lastik seti satın almalıdır” açıklamasında bulundu. Buna göre üzerinde hem “M+S” işareti hem de “Alp” sembolü bulunan lastikler kullanılmaya devam edebilir.

Automobil Club Verkehr'e göre; kış koşullarına uygun olduğu düşünülen, 'Çamur ve Kar' anlamına gelen “M+S” sembollü lastiklerin kış koşullarına uygunluğu hiçbir zaman özel testlerle kontrol edilmedi. 

2018'den bu yana kış ve dört mevsim lastiklerini etiketlemek için yalnızca “Alp sembolü” (kar taneli bir dağ) kullanılıyor. M+S işaretli lastikler bir süredir satılmıyor olsa da, muhtemelen hala çok sayıda araçta kullanıldığı düşünülmekte. 

Para cezası ile karşılaşabilirsiniz
Belirlenen tarihe kadar araç lastiğini değiştirmeyen ve hala M+S sembollü lastiklerle araç kullananlar, 60 euro para cezası ve ehliyetlerine bir ceza puanı yazılması riskiyle karşı karşıya olacak. 

Diğer araç sürücülerini etkileyen bir durum yaşanması halinde ceza 80 euro'ya yükselecek. Kaza riski yaratma durumunda sürücüye 100 euro', kazaya sebebiyet vermesi halinde ise 120 euro para cezası kesilecek. 

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş