Uzmanlara göre Almanya'da kayıp mülteci çocuk sayısı son üç yılın en yüksek seviyesinde. Alman Kinderhilfswerk derneğinin Federal Kriminal Polis Bürosundan elde ettiği verilere göre, Almanya'ya refakatsiz olarak gelen 2.009 mülteci çocuk ve genç, kayıtlara kayıp olarak kaydedildi. Bu rakam geçen yılın başından bu yana kayıp mülteci çocuk ve genç sayısının yüzde 10 arttığını gösterdi.

Geçmiş yıllarda anne ve/veya babaları, hatta refakat eden birileri olmadan Almanya'ya gelen çocuk ve gençlerin şuanda nerede oldukları ve ne yaptıkları bilinmiyor. 

Kayıp mülteci çocukların yüzde 95'i 14-17 yaş aralığında ve çoğu Afgan mültecisi. Yüzde 90'dan fazlası ise erkek.

Çocukların mülteci olarak geldiği ülkeler listesinde Afganistan ilk sırada yer alıyor. Onu Fas, Cezayir ve Suriye izliyor.

"Kayıt sistemi geliştirilmeli"
Kinderhilfswerk Genel Müdürü Holger Hofmann konu ile ilgili Zeit’e yaptığı açıklamada , "Kayıp mülteci çocukların artan sayısı, sınır ötesi ve ulusal çocuk koruma sistemlerinin ve ilgili kayıt sistemlerinin iyileştirilmesi gerektiğini gösteriyor" şeklinde ifade kullandı.

Uzmanlara göre, mülteci çocukların kaybolmasını önlemek için hem kendi ülkelerinde hem de gittikleri ülkelerdeki kayıt sisteminin iyileştirilmesi gerekmekte.

Bunun yanı sıra mülteci çocukların neden kayıp olduğu ve hangi yaşam koşullarında oldukları da daha iyi araştırılmalı. İyi donanımlı çocuk yardım merkezlerinin de çözüm olabileceği ifade ediliyor.

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.