Almanya Seyahat Acenteleri Birliği (VUSR) Başkanı Marija Linnhoff, önümüzdeki kış aylarında akaryakıt sorunu çekileceğini, doğal gaz fiyatlarının artacağını öngörürken, emeklilere kış aylarını Türkiye gibi sıcak ülkelerde geçirebileceği tavsiyesinde bulundu.

De Bild’de yer alan haberde özellikle Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaş nedeniyle kış aylarının zorlu geçeceğinin tahmin edildiği belirtilirken VUSR Başkanı Marija Linnhoff’un ülkedeki emeklilere yeni bir öneride bulunduğu belirtildi.

Linnhoff’un basına verdiği demeçte, Alman emekliler, önümüzdeki kış gazdan tasarruf etmek için tüm soğuk ayları güneyde geçirmeli!” ifadelerini kullandı. Linhoff’a göre bunun için en uygun yerlerin başında Türkiye’nin güney sahilleri, Mayorka ve Tunus gelmekte.

Birlik Başkanına göre devlet kış aylarında emekli vatandaşların güneye gitmelerini desteklemek için 500’er euro yardımda bulunabilir.

Öneriye karşı çıkanlar da var
Almanya Sosyal Demokrat Partisi'nden Ralf Stegner ise sözkonusu öneriyi eleştirerek, "Bu, çılgınca bir fikir. Enerji politikası sorunlarımızın çözümüne bir katkı değil" ifadesini kullandı.

Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinin Ekonomi Bakanı Andreas Pinkwart de emeklilerin ülkeden ayrılmasının satın alma gücüne olumsuz yansıyacağını belirtti.

CDU’li siyasetçi Jana Schimke ise söz konusu önerinin en az 10 milyar euro ek borçlanma getireceği uyarısında bulunurken, “Sonunda neyin kurtarılacağı ölçülebilir değil” diye konuştu.

Foto: Nihat Sinan Erul - Unsplash

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın