Almanya’da iki eyalet, aşı olmadıkları için karantina altına girmek durumunda kalan çalışanların gelir kayıplarını bundan sonra tazmin etmeyecek.

Rheinland-Pfalz eyalet sağlık bakanlığı, SWR televizyonuna yaptığı açıklamada uygulamanın 1 Ekim 2021 tarihinden itibaren başlayacağını doğruladı.

Öte yandan, Baden Württemberg eyaletinin de bu yönde bir uygulamaya gideceği, eyalette uygulamanın ise 15 Eylül 2021 tarihiden itibaren başlayacağı bildirildi.

Her iki eyalette, kararlarına dayanak Enfeksiyonla Mücadele Kanununu gösteriyor. Kanuna göre, aşı olmayı reddedenler ya da diğer tedbirleri almayarak iş kaybına dolayısıyla gelir kaybına uğrayanların bu kayıplarını tazmin etme hakları bulunmuyor.

Her iki eyalette de, başka hastalık, tıbbî, veya hamilelik gibi benzer gerekçelerle aşı olmayan ya da aşı olmaması gerekenler bu karardan muaf tutuluyorlar.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Kaynak: camia haber