Alman Federal Meclisi İltica Yasası ile sınır dışı etme durumlarını düzenleyen yasa teklifini onayladı. Buna göre mevcut uygulamalar önemli ölçüde değiştirilecek. Yeni yasa sınır dışı işlemlerini hızlandırmayı, gözaltı süresini uzatmayı ve polis yetkilerini artırmayı öngörüyor.

Almanya’da iltica başvuruları en çok kabul edilemeyenler arasında Türkler bulunuyor. Geçtiğimiz yıl ülkeye gelerek iltica eden Türklerin sayısını yaklaşık 50 bin olduğu belirtiliyor.

Kabul edilen yasanın içeriği
Perşembe günü onaylanan ve ülkeye kaçak giren ya da suç işleyenlerin daha kolay sınır dışı edilebilmelerini öngören kararlar:

Polisin yetkisi artırıldı: Artık sadece şüphelinin evi değil aynı zamanda yakınlarının evi de önceden haber verilmeden aranabilecek. Polis iltica yurtlarında ya da evlerde kalan yabancıların kimliğini tespit edebilmek için şüphelendiği başka kişileri de arayabilecek, gece baskınları yapabilecek.

Gözaltı süresi uzatılabilecek: Ülkeye kaçak girenlerin gözaltı süresi 10 günden 28 güne çıkarılacak. BU sayede görevlilere kişi hakkında daha uzun süre araştırma yapma şansı yaratılacak.

İşbirliği yapmayan kişi gözaltına alınacak: Kaçak veya iltica yolu ile ülkeye giren kişinin soruşturması devam ederken polise bilgi vermekten kaçınan üçüncü şahıslar gözaltına alınacak.

İnsan tacirlerine af yok: İnsan tacirliği yapan veya bir kişiyi kaçak yollarla ülkeye sokan kişilere verilecek bir yıllık hapis cezası verilebilecek, tekrarında sınır dışı edilecek.

Birçok suç işleyenler daha hızlı sınır dışı edilecek: Ülkede kaçak olarak bulunan ve birçok suça karışmış kişiler, çete kuranlar veya suç örgütüne üye olanlar hızlı bir şekilde sınır dışı edilecek.

Yahudi düşmanlığı: Yahudi düşmanlığı ya da bu amaçla davrananlar sınır dışı tehdidiyle karşı karşıya kalacak. Yahudi karşıtları ülkeden atılacak.

Almanya’nın Ruanda veya Doğu Avrupa kampları ise AB ile varılan anlaşma gereği, 2026’da kurulacak.

Almanya, ilk kez tüm eyaletlerde emekli maaşlarına aynı oranda zam yaptı Almanya, ilk kez tüm eyaletlerde emekli maaşlarına aynı oranda zam yaptı

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: AA Arşiv

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.