Hindistan'ın Pencap eyaletinde yaşanan bir olay hastanenin doktorlarını bile şaşırttı. Sürekli karın ağrısı şikayetleri olan 35 yaşındaki bir adamın midesinden düğmeler, kulaklık ve fermuar gibi onlarca obje çıkarıldı. Üç saat süren operasyonun ardından adam solunum cihazına bağlandı. Adamın durumunun hala kritik olduğu belirtildi.

Kuldeep Singh isimli 35 yaşındaki adam, ateş, karın ağrısı ve mide bulantısı şikayetleriyle hastaneye başvurdu. Yaklaşık bir aydır bu şikayetleri yaşayan adamın, ilk muayenesinde doktorlar karın ağrısının nedenini belirleyemediği. Bu nedenle hastayı ultrasonografi tetkikini yaptı. Ultrasonda, adamın midesinde çeşitli metal objeler olduğu tespit edilmesi üzerine acilen ameliyata alındı. 

Operasyon sırasında doktorlar, adamın vücudundan bir güvenlik pimi, cıvatalar, teller, düğmeler, metal bilye, mıknatıs, boncuk kolye ve somunlar gibi irili ufaklı onlarca objeyi çıkardı. Farklı kaynaklar 60 ila 150 arasında değişik obje çıkarıldığını belirtse de tam olarak kaç adet obje çıkartıldığı belirsizliğini koruyor.

Ameliyatın yapıldığı Moga Tıp Hastanesi direktörü Ajmer Singh Kalra, metal objelerin adamın midesinde ciddi bir kan zehirlenmesine neden olduğunu belirtti. Kalra, "Yıllar süren deneyimimde böyle bir durumla hiç karşılaşmadım. Hastaların midesinde saç veya küçük şeyler bulmak nadir değil, ancak onlarca obje kesinlikle eşsiz" dedi. 

Kuldeep Singh'in midesinden çıkartılan objelerden bazıları:

Hindistan ameliyatla çıkartılan objelerhindistan ameliyatla çıkartılan objeler 01

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş