Avrupa Komisyonu tarafından yapılan açıklamada,  Hollandalı gençlerin de dahil olacağı, 60 bin gence Avrupa Birliği (AB) içinde ücretsiz trenle seyahat etme hakkı tanınacağı duyuruldu.

AB komisyonu açıklamasında, başvuruların doğrudan komisyona yapılacağı belirtirken, AB ile ilgili bazı soruları yanıtlamak suretiyle programa seçilen katılımcıların, gelecek yıl Mart ayından itibaren, 30 güne kadar seyahat edebilecekleri belirtildi.

Komisyon Başkanı Yardımcısı Margaritis Schinas yaptığı açıklamada, pandemi sırasında uygulanan sokağa çıkma kısıtlamaları ve diğer kısıtlamalara atıfta bulunarak, "Geçtiğimiz 18 ay boyunca gençlerimiz, gerçek bir dayanışma ruhu içinde değerli zamanlarını ve önemli anlarını feda ettiler. Bu yüzden her zamankinden daha fazla tren pasosu sunabildiğimiz için çok mutluyum." dedi.

DiscoverEU adı verilen programa 1 Temmuz 2001 ile 1 Ocak 2004 tarihleri ​​arasında doğan AB vatandaşları katılabilecek. Başvuru süresi 26 Ekim'de bitiyor. Programa bireysel veya en fazla dört kişiyle birlikte bir grup halinde  başvuru yapılabiliyor.

Unutulmaması gereken bir nokta ise pandeminin önümüzdeki yıl devam etme ihtimalinin bulunması. Bu nedenle tren pasosu ile rezerve edilecek tren seyahatlerinde son ana kadar değişiklik olma ihtimalinin olabileceği belirtiliyor.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU