Avrupa Birliği (AB) Üye ülkeleri, bankacılık sisteminde yeni bir değişikliğe onay verdi. Buna göre birlik içerisinde yapılacak para transferleri eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek ve havale ücreti kaldırılacak.

Yeni anında ödeme sisteminde, hem aynı ülke içinde hem de diğer AB ülkelerine euro cinsinden para transferleri mesai saatleri dışında da 10 saniye içinde yapılabilecek. Düzenleme kişinin kendi bankasından farklı bir bankaya yapılan havalelerde de geçerli olacak. Anlık yapılan havale işleminden ek ücret alınmayacak.

Banka gibi ödeme hizmeti sağlayan şirketler de euro cinsinden yapılan transferlerde anında “gönderme” ve “alma” hizmetini sunmak zorunda olacak. Bu şirketler işlem ücreti olarak, standart transferler için uygulanan ücretten yüksek bir ücret belirleyemeyecek.

Karar kapsamında, Avrupa bankalarına geçiş dönemi için bir süre tanınacak. Düzenlemenin yürürlüğe girmesiyle birlikte bankalar AB genelinde, eş zamanlı transfer hizmeti verebilecek.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Avrupa Parlamentosu Avrupa Engelli Kartı ve araç park kartına onay verdi Avrupa Parlamentosu Avrupa Engelli Kartı ve araç park kartına onay verdi

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.