Avrupa Birliği (AB) Komisyonundan yapılan açıklamada, AB'nin "DiscoverEU" (Avrupa'yı keşfet) programı kapsamında 18 yaşındaki 35 bin 500 gence, Avrupa’yı seyahat edebilmelerine olanak sağlayan ücretsiz tren bileti verileceği duyuruldu. Gençlerin bu olanaktan faydalanabilmesi için internet üzerinden birkaç soruyu cevaplaması gerekiyor.

Ücretsiz tren bileti kampanyasına 1 Temmuz 2005 – 30 Haziran 2006 tarihleri arasında doğmuş gençler katılabiliyor. Başvurular 16 Nisan 2024 tarihinde başladı ve 30 Nisan 2024 tarihine kadar yapılabiliyor.

2018 yılından bu yana başarıyla gerçekleştirilen Avrupa Birliği’nin gençlere yönelik ücretsiz seyahat programı kapsamında bu yıl toplam 35 bin 500 bilet dağıtılacak.

Kampanyadan Avrupa Birliği’ne bağlı 27 üye ülke ile birlikte Kuzey Makedonya, Lihtenştayn, Sırbistan, Norveç ve Türkiye’den gençler katılabiliyor.

Bilet almaya hak kazanan gençler, 1 Temmuz – 30 Eylül 2024 tarihleri arasında Avrupa genelinde istediği noktaya ücretsiz seyahat edebilecek.

Gurbetçilerin beklediği yabancı plakalı araç izin süresi ve uçak biletlerine tavan fiyat TBMM gündeminde Gurbetçilerin beklediği yabancı plakalı araç izin süresi ve uçak biletlerine tavan fiyat TBMM gündeminde

kampanya hakkında bilgi almak ve bilet başvurusunda bulunmak için https://youth.europa.eu/discovereu adresini ziyaret edebilirsiniz.

©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.