Cumartesi günü Zwijndrecht’te gerçekleşen cinayet ve yaralama sonrası başlatılan arama çalışmalarında zanlının kaçarken kullandığı ikinci araç da Kuinder’de  bulundu. 

Polis tarafından sosyal medya aracılığıyla yapılan paylaşımda,  hafta sonunda eski eşini yaralayıp kayınvalidesini öldüren 49 yaşındaki Vietnam doğumlu Minh Nghia Vuong’un kullandığı gri renkli Skoda Octavia marka aracın, Rotterdam Zevenkamp bölgesi Kuinder’de terk edilmiş halde bulunduğu belirtildi.

Aracın bulunduğu park alanında ne kadar zamandır durduğu ve olası ipuçlarının arandığını belirten polis, aracın park edilme anını gören görgü tanıklarının arandığını duyurdu. Bunun yanı sıra çevredeki kameralara ait kayıtların da inceleneceğini aktardı. Açıklamada Skoda marka aracın gelen ipuçları sayesinde bulundu kaydedildi.

Eski adresine çok yakın bir mesafede
Aracın bulunduğu parkın Vuong’un eski eşi ile birlikteyken yaşadıkları sırada ikamet ettiği bölgeye yakın bir mesafede oluşu dikkat çekti. Polis kaynaklarından elde edilen bilgiye göre “lucky” lakaplı Vuong Rotterdam Ommoord semtinde Pater Pirehof sokağında ikamet ediyordu. Polis cumartesiyi pazara bağlayan gece saatlerinde bu eve baskın yaptı. 

Zwjndrecht cinayet ve yaralama

zwijndrecht cinayet

Minh Nghia Vuong cumartesi günü öğle saatlerinde Zwijndrecht, Hof van Holland’daki Walburg alışveriş merkezi önünde, 66 yaşındaki Michel adlı eski kayınvalidesini öldürdü ve 38 yaşındaki eski eşi Anneke’yi yaraladı. Polis o andan itibaren hem yurt içinde hem de uluslararası olarak zanlıyı arıyor. 

Vuong’un olay sonrası kaçtığı araç ise cumartesi Zwijndrecht  Veldslahof adresinde bulunmuştu. Kaçarken kullandığı aracı gri renkli Skoda Octavia ile değiştiren Vuong, ANPR kayıtlarında en son A16 otobanında  Van Brienenoord köprüsünden geçerken görüldü. Şu anda hangi arabayı kullandığı bilinmiyor.

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Politie.nl

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.