Gurbetçilerimiz için Türkiye’ye giderken yanlarında götürdüğü telefonların kullanım süreleri ile ilgili AK Parti’den önemli bir duyuru geldi. Yapılan duyuruya göre, yurtdışında kullanılan telefonların süresi 4 aydan 6 aya uzatıldı.

E-devlet üzerinden yapılan “Geçici haberleşme” başvurusuyla bu süre uzatılabilecek. Ancak bu uzatma, iki defa olmak üzere 30 günle sınırlı olacak.

2023 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Seçimleri öncesinde verilen vaatlerden biri de yurtdışından getirilen mobil cihazların IMEI kayıt sürelerinin yurtdışında yaşayan vatandaşlar için 120 günlük süreyi uzatmaktı. 

AK Parti’den konuyla ilgili yapılan açıklamada, Parti Genel Başkan Yardımcısı Zafer Sırakaya resmi Twitter hesabı üzerinden şu ifadeleri kullandı: “Yurtdışından getirilen cep telefonlarıyla ilgili bir müjdeyi paylaşmak istiyoruz. Yapılacak yeni düzenleme ile e-devlet üzerinden ‘Geçici haberleşme’ başvurusu yapıldığında mobil cihazların kullanım süresi iki defa olmak üzere 30’ar gün uzatılabilecek.” 

Normalde bu süre 4 aydı, artık telefonlar ülkemize girip hat takıldığında 6 ay boyunca kullanılabilecek. Bu durum normal SIM ve e-SIM kartlarını kapsayacak. Yani çift hatlı bir telefon alındığında 6 ay boyunca normal SIM ve bir yıl boyunca e-SIM ile telefon kullanılabilecek.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.