Yurtdışında yaşayan ve üniversitelerin mühendislik fakültelerinde lisans, yüksek lisans veya doktora programlarında öğrenim gören veya bu bölümlerden yeni mezun olan gençler için açılan Sky Global Türk Staj Programı için başvuru süresi başladı.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) ile Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) iş birliğiyle oluşturulan staj programında, yurt dışında yaşayan gençlerimizin mühendislik ve teknoloji alanında tecrübe kazanmaları hedefleniyor.

TUSAŞ, Türkiye’de hava aracı platformlarının tasarımı, geliştirilmesi, üretimi, tamamlanması, yenilenmesi ve satış sonrası hizmetleri alanlarındaki teknoloji merkezidir. 

YTB, yurt dışındaki gençlerimizin anavatan ile ilişkilerinin geliştirilmesi, eğitim süreçlerine ve mesleki gelişimlerine destek olunması ve ülkemiz ile diğer ülkeler arasında eğitim alanında iş birliğinin geliştirilmesi amacıyla Türk gençlerinin TUSAŞ’ta staj yapmasını destekliyor. 

Katılımcılara sağlanacak imkânlar nelerdir?

  • Başvurular kapsamında yapılacak değerlendirme sonucunda programa katılmaya hak kazanan katılımcıların staj süresince Ankara’da konaklama imkânı sağlanacaktır.
  • Konaklama yeri ile staj yapılacak tesis arasında ulaşım imkânı sağlanacaktır.  
  • Katılımcılara gidiş ve dönüş olmak üzere toplam 150 euroya kadar uçak bileti desteği sağlanacaktır. 
  • Günlük ücret ve kahvaltı, öğle ve akşam yemeği imkânı sunulacaktır.
  • Program sırasında YTB tarafından sosyal ve kültürel programlar düzenlenecektir.

 

Başvuru şartları nelerdir?

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı/çifte vatandaş/Mavi Kart sahibi olmak veya Mavi Kart sahibi olmaya hakkı olmak,
  • Üniversitelerin mühendislik fakültelerinde lisans, yüksek lisans veya doktora programlarında öğrenim görüyor olmak/yeni mezun olmuş olmak,
  • Yurt dışında ikamet ediyor olmak,
  • 18-35 yaş arasında olmak (27.04.2005 tarihinden önce ve 27.04.1988 tarihinden sonra doğmuş olmak).

Program ne zaman gerçekleştirilecektir?

Staj tarihleri bu yıl 17 Temmuz 2023 – 17 Ağustos 2023 tarihleri arasında birinci grup, 21 Ağustos 2023 – 21 Eylül 2023 tarihleri arasında ikinci grup olarak düzenlenmiştir. Adayların, 2 farklı dönemden oluşan staj tarihlerinden birini başvuru ekranından seçmeleri gerekmektedir.

Nasıl başvurabilirim?

Başvurular 26 Mayıs 2023’e kadar https://obys.ytb.gov.tr/  adresi üzerinden gerçekleştirilebilecektir.

Ayrıntılı bilgi için [email protected] adresine e-posta yoluyla müracaatta bulunulabilmektedir.

Havacılık ve uzay teknolojileri alanında ülkemizin öncü kuruluşu olan TUSAŞ’ı daha yakından tanımak için  adresine erişebilir ve SKY Global Türk Programı ile ilgili bilgi için adresini inceleyebilirsiniz.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.