Mayıs ayında gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için Yurtdışı Seçmen Kütüğüne kayıtlı milyonlarca vatandaş bulundukları ülkelerdeki dış temsilciliklerde oy verecek.

Yurtdışı seçmenleri için kurulacak sandıklar; Almanya’da 29 Nisan – 9 Mayıs, Hollanda ve Belçika’da 29 Nisan - 7 Mayıs ve Fransa’da 27 Nisan – 1 Mayıs tarihleri arasında, gümrük kapılarında  ise 27 Nisan  - 14 Mayıs tarihleri arasında açık olacak.

Sandıkların kurulacağı adresler ve oy kullanma tarihleri için:
Hollanda, Belçika, Fransa ve Almanya’da sandıkların kurulacağı adresler

Oy kullanabilmek için gerekli resmi belge
Oy kullanabilmek için seçmenin resimli ve üzerinde Türkiye Cumhuriyeti Kimlik numarası bulunan bir belgeyi ibraz etmesi gerekmekte.

Sandık kuruluna resmi, resimli ve T.C. kimlik numarası bulunan bir belge ibraz edemeyen seçmen, oy kullanamıyor.

Oy kullanabilmek için aşağıdaki resmi ve resimli belgelerden birini kullanabilirsiniz:

  • Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı,
  • Türkiye Cumhuriyeti pasaportu,
  • Türkiye Cumhuriyeti nüfus cüzdanı,
  • Türkiye Cumhuriyeti sürücü belgesi,
  • Türkiye Cumhuriyeti evlenme cüzdanı,
  • Türkiye Cumhuriyeti geçici kimlik belgesi, (Geçici kimlik belgesi, Başkonsoloslukta kimlik kartı başvuru yapmış ve yeni kimlik kartını henüz teslim alamamış vatandaşlar için düzenlenmektedir)
  • Türkiye'deki resmi dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı,
  • Türkiye Cumhuriyeti askerlik belgesi

Yukarıdaki listede bulunan belgelerde fotoğraf bulunuyor ancak Kimlik Numarası yer almıyor ise, Başkonsolosluklardan alınabilecek, nüfus kayıt örneğinin de fotoğraflı belgeyle birlikte ibraz edilmesi gerekmekte.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.