TBMM Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Zafer Sırakaya'nın yurtdışındaki Engelli Kartlarının Türkiye'deki haklarına ilişkin T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile yaptığı görüşmeler, olumlu sonuçlar verdi. 

T.C. İçişleri Bakanlığı'nın yürürlüğe koyduğu yeni uygulamayla yurtdışı engelli kartına sahip olan Türk vatandaşları artık Türkiye’de de birçok alanda indirim hakkına sahip olacak.

Zafer Sırakaya, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, “Bizlere gelen talepler doğrultusunda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile yaptığımız görüşmeler neticesinde İçişleri Bakanlığı'nın yeni düzenlemesi hayata geçirildi.” dedi.

Yurtdışında yaşayan engelli vatandaşları ilgilendiren yeni uygulamanın detayları şu şekilde:
Yabancı ülke makamlarınca düzenlenen engelli kimlik kartlarının, apostil işlemi yapılarak ve Türkiye'de sosyal hizmet merkezlerinde tanıtılması durumunda;

- Şehir içi toplu taşıma araçlarından ücretsiz 

- Şehir içi ve şehirlerarası demiryolu ulaştırma hizmetlerinden ücretsiz,

- Şehir içi ve şehirlerarası deniz ulaşımı hizmetlerinden ücretsiz,

- Türk Hava Yolları A.Ş.’den alacağı yurtiçi uçak biletlerinden %25 indirimli olarak

- BTK kararı kapsamında telefon, internet ve GSM faturalarından %25 indirimli

- Devlete ait opera, bale ve tiyatro gösterilerinden ücretsiz

- Sinema biletlerinden %50 indirimli

- Müze ve ören yerlerinden ücretsiz

- Belediyelerce ya da diğer yetkili makamlarca münhasıran engellilere sunulan ücretsiz veya indirimli diğer bütün hizmetlerden yararlanabilecektir. 

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.