Mayıs ayında yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için sayılı günler kaldı. Yurtdışındaki vatandaşlarımızın seçime katılabilmesi için Yurtdışı Seçmen Kütüğü’nde yazılı olması gerekmekte. 

Rotterdam Başkonsolosluğu sosyal medya hesabı üzerinden seçmen kütükleri hakkında bir duyuru yayınladı. Seçmen kütüğünde bulunmayan veya bilgileri yanlış olan seçmenlerin kayıt yaptırması gerektiği belirtilen duyuruda askı süresinin son günün 2 Nisan 2023 olduğu hatırlattıldı.

Yayınlanan duyuruda şu ifadelere yer verildi:
“Yurt Dışı Seçmen Kütüğü'nde kayıtlı olmayan ya da seçmen kayıtlarını güncellemek isteyen vatandaşlarımız, Dış Temsilciliklerimizde ya da gümrük kapılarında kurulacak sandıklarda oy kullanmayı istedikleri takdirde, askı süresi (20 Mart-2 Nisan) içinde Dış Temsilciliklerimize başvurmaları ve adres beyanında bulunmaları gerekmektedir.

Askı süresi içinde yurt içinde bulunan vatandaşlarımıza, pasaportlarıyla birlikte en yakın nüfus müdürlüğüne başvurmaları tavsiye olunur.”

Konsolosluklar hafta sonunda açık olacak
Askı süreleri bitene kadar bu konuda vatandaşlarımıza yardımcı olunacağını belirtilen duyuruda, işlemlerin aksamaması adına konsolosluğun 1 Nisan cumartesi günü 8:30-12:00 ve 14:00-17:00 saatleri arasında, 2 Nisan Pazar günü ise 8:30-12:00 ve 14:00-15:30 saatleri arasında hizmet vermeye devam edeceği belirtildi.

Yurtdışı seçmen kaydını sorgulamak için bu sayfayı ziyaret edebilirsiniz.

Yurtdışı Seçmen Kütüğü askı süresi 2 Nisan Pazar günü Türkiye saati ile 17:00'de sona erecek ve bu saatten sonra başvuru alınmayacak.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.