Yunan Devlet Ajansı AMNA’nın haberine göre, Larisa kentinin kuzeyindeki Tempi bölgesinde yolcu treni ile yük treni çarpıştı. Trende yaklaşık 350 yolcu bulunduğu ve kaza alanında arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Yolcu treninin bazı vagonlarının raydan çıktığı kazada 32 kişi öldü, 85 kişi yaralandı. Kazanın ardından trendeki yolcular otobüslerle Selanik, Larisa ve Katerini’ye götürüldü.

Atina'dan Selanik'e gitmekte olan IC 62 tipi trende yaklaşık 350 yolcu bulunuyordu. Kaza alanında arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

İngiliz haber ajansı Reuters, yerel makamların, “Yunanistan’ın son yıllardaki en ölümcül tren kazası” açıklamasını yaptığını da duyurdu. Çarpışmanın etkisiyle birlikte patlamanın meydana geldiği ve çok sayıda yolcunun alevler arasında kaldığı belirtildi.

Bölge valisi Konstantinos Agorastos, SKAI televizyonuna konuşarak, “İlk dört vagon raydan çıktı ve ilk iki vagonu alevler sardı. İlk iki vagon tamamen yok oldu” dedi. Yaklaşık 250 yolcunun Selanik’e otobüslerle götürüldüğü belirtilirken bir itfaiye sözcüsü de, “Yolcuların tahliyesi çok zorlu şartlarla devam ediyor” dedi.

Yunanistan’da 1972’de Larissa dışında iki tren çarpışmış ve 19 kişi yaşamını yitirmişti.

Yunanistan tren kazası 01

Yunanistan tren kazası 02

yunanistan tren kazası 04

Yunanistan tren kazası 05

Ajanslar

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.