Fransa’da yaşayan 4 çocuklu Türk aile Yunanistan'dan Türkiye'ye açılan Kipi sınır kapısında çok talihsiz bir olay yaşadı. Çıkan tartışma sonrasında bir kişi vefat etti, Türk baba şüpheli olarak gözaltına alındı.

Fransa'dan hareket ederek, İtalya'nın Bari kentinden gemi ile Yunanistan'ın İgoumenitsa limanına ulaşan altı kişilik Türk aile, Türkiye'nin İpsala sınır kapısından giriş yapmak için Yunanistan’ın Kipi sınırında oluşan kuyruğa girdi. 

Olayı silayolu.com' a anlatan aile yakını K.E. akrabalarının Yunanistan Kipi sınır kapısından geçiş yapmak için 7 Temmuz 2023 tarihinde saat 14:00 sularında sıraya girdiklerinde, sıra yüzünden bir Yunan vatandaşıyla tartışma yaşandıklarını dile getirdi.

İddiaya göre Yunan vatandaşı sıraya geçmeden, ailenin içerisinde bulunduğu aracın ve diğer araçların önüne geçmeye çalıştı. Bu yapılan haksızlığa izin vermeyen baba ve diğer sürücüler ile Yunan vatandaşı arasında sözlü tartışma yaşandı. Bunun üzerine Yunan şoför sıranın en sonuna geçmek zorunda kaldı.

Ancak hıncını alamayan Yunan şoför, Fransa’dan gelen ailenin bulunduğu aracın yanına gelerek, araca fiziki tacizde bulunmaya başladı. Bu sırada araçtan inmeyen Türk aile aracın kapılarını da kilitledi. Yunan adam ile aile arasında sözlü tartışma devam etti. 

Ailenin yakını tarafından aktarılan bilgiye göre Yunan vatandaşı bir müddet sonra kendini yere attı veya düştü. Epilepsi hastası olduğu anlaşılan adamın bu düşüşünden sonra olay yerinde bulunan bir kadın “bunlar yaptı” diyerek Türk aileyi hedef gösterdi. Bunun üzerine olay yerine gelen Yunan polisi Türk babayı gözaltına aldı. 

Elde edilen bilgilere göre olay sonrası hastaneye kaldırılan Yunan vatandaşı birkaç gün sonra hayatını kaybetti. Türkiye’nin Yunanistan konsolosluğu tarafından baba için bir avukat tahsis edildi, ardından  anne ve çocukları taksi ile İpsala'ya gönderildi.

Mağdur olan aile, 7 Temmuz 2023 günü öğle saatlerinde Yunanistan’ın Kipi sınır kapısında olan ve olaya tanıklık eden gurbetçilerimizden bu konuda şahitlik yapmalarını veya ellerindeki görsel materyalleri kendileri ile paylaşmalarını istedi.

Olayın görgü tanığı olanların aşağıdaki instagram hesabından iletişime geçmesi ricasında bulunuldu.

©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş