Edirne'den Yunanistan'a açılan ve modernizasyon çalışmaları tamamlanan Pazarkule Sınır Kapısı düzenlenen resmi törenle kullanıma açıldı. Törene Türkiye Ticaret Bakanı Ömer Bolat ve Yunanistan İçişleri Bakan Yardımcısı Stathis Konstantinidis katıldı.

Pazarkule Sınır Kapısı'nda geçtiğimiz yıl başlayan modernizasyon çalışmalarının tamamlanması sonrası tek olan peron sayısı, 3 giriş 3 çıkış şeklinde olmak üzere 6 perona çıkarıldı. Daha önce 3 bin 420 metrekare olan gümrük sahasının kullanım alanı ise 22 bin metrekareye kadar genişletildi. 

İçerisinde idari ve ticari bina, işletme müdürlüğü, gümrük müdürlüğü üniteleri, ayrıca giriş ve çıkışta da satış mağazaları bulunan yeni Pazarkule sınır kapısı X-Ray Ofisi ve köpek eğitim merkezi ve kim müdürlüğünün bulunduğu bina, 3 adet köpek bakımı eğitim binası yer alıyor. Projeye ilave olarak ısı merkezi ve trafo binasından oluşan bir adet hangar binası bulunuyor.

Pazarkule Sınır Kapısı, kente yakın olması nedeniyle lojistik ve yolcu taşımacılığı açısından da büyük önem taşıyor. Ayrıca özellikle yaz aylarında Kapıkule Sınır Kapısında oluşan yoğunluğu da azaltacağı tahmin ediliyor. 

Bakan Bolat: Birçok yeniliğe hayata geçirdik
Törende yaptığı konuşmada Edirne'deki sınır kapılarından giriş çıkış sayılarına ilişkin açıklamada bulunan Bakan Bolat, 2021 yılında Kapıkule, Hamzabeyli ve İpsala Sınır Kapıları'ndan giriş-çıkış yapan toplam ticari araç sayısının 1 milyon 485 bin iken 2022 yılında bu sayının 1 milyon 638 bine ulaştığını belirtti. Modernize edilen Pazarkule Sınır Kapısı’ndan 2021 yılında giriş-çıkış yapan araç sayısının 33 bin, 2022 yılında 158 bin, 2023 yılının 6 ayında ise 103 bin olduğunu kaydetti.

Avrupa’da yaşayan Türk vatandaşlarının Türkiye'ye gerçekleştirdikleri ziyaretlerinde, bekleme sürelerini en aza indirmek amacıyla geçişlerin hızlı, rahat ve güvenli olması adına her türlü tedbiri almaya çalıştıklarını söyleyen Bakan Bolat, Bu çerçevede pek çok yeniliği ve uygulamayı hayata geçirdiklerini ifade etti.

Konstantinidis destekleri için Türkiye'ye teşekkür etti
Açılış töreninde konuşan Yunanistan İçişleri Bakan Yardımcısı Stathis Konstantinidis, orman yangınlarıyla mücadele konusunda kendilerine destek veren Türkiye'ye teşekkür etti.  Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in selamlarını getirdiğini söyleyen Konstantinidis, Yunanistan'ın doğal afetler nedeniyle zor günler geçirdiğini ve bu zor günlerde Türkiye'den destek gördüklerini vurguladı. Bu dayanışmanın iki ülkeyi birbirine yaklaştırdığını söyleyen Konstantinidis, Yunanistan'ın da Türkiye'nin doğal afetler yaşadığında destek olduğunu aktardı.

Pazarkule Sınır Kapısı'ndaki modernizasyonun kamu ve özel sektör çalışmasının güzel bir örneği olduğuna değinen Bakan Yardımcısı Konstantinidis, "Bu durumun sadece ticari ve ekonomik yakınlaşmayı değil aynı zamanda iki ülke halk ve hükümetleri arasında işbirliğine de örnek teşkil edeceğini söyledi.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş