Çocukların kendi yaptıkları seccadelerde namaz kılmak için adeta tatlı bir yarış içerisine girdikleri gözlemlendi. 7/24 canlı destekli giriş.

Etkinliğe öncülük eden din görevlisi Talip Taşdemir ve eşi Kadriye Taşdemir, çocukların hem namaza olan heveslerini artırmak, hem de onların camiye olan muhabbetlerini pekiştirmek amacıyla etkinliği düzenlediklerini belirtti.

Din görevlisi Talip Taşdemir, etkinliği anne ve çocuklar birlikte gerçekleştirdiğini, toplanda 44 adet seccade yapıldığını ve çocukların zihin dünyalarında unutulmaz bir hatıra olduğunu kaydetti. Taşdemir ayrıca düzenlenen etkinliklerle birlikte camiye gelen öğrenci sayısında önemli bir artış olduğunu söyledi.

Etkinliğin sonunda 7 yaş altı, 7-12 yaş ve 12-15 yaş ve üzeri grup çocukların yaptıkları seccadeler arasında birinciler seçip ödüllendirildi.

Eş zamanlı olarak namaz ağacı isimli bir etkinliğin de düzenlendiğini ifade eden din görevlisi Talip Taşdemir, “Çocukların namaz kıldıkları oranda meyve ve yaprakları boyanan bir namaz ağacı tablo ailelere dağıttık. İlk etapta bir aylık bir takvim belirledik. Ayın sonunda namaz ağacını en başarılı şekilde dolduran çocuklarımıza birer hediye vermeyi kararlaştırdık” dedi.

AA