Son Haber yazarlarından Aykut Torunoğulları tarafından kaleme alınan Karmakarışık adlı kitabın Hollanda’da Den Bosch’da sonra ikinci imza ve tanıtım günü dün Rottardam’da gerçekleşti.

Hafta içi olmasına rağmen Rotterdam LCC ’t Klooster salonu kitap severlere dar geldi.T.C. Rotterdam Başkonsolosu Sadin Ayyıldız, Denk Partisi Başkanı Selçuk Öztürk ile birlikte ok sayıda siyasetçi, STK temsilcisi, işadamları ve Hollanda Beşiktaşlılar Derneği üyeleri gen yazarı ilk kitabının imza günüde yalnız bırakmadı..

_MKS0846

Deneyimli gazteci ve TV yapmcısı Ömer Ilık’ın sunumu ile başlayan imza ve tanıtım akşamı iki bölünde oluştu. İlk bölümde Yazar Murat Tuncel, Gazeteci şair Yavuz Nufel; İşadamı ve İnterajans yazarlarından olan Aykut Torunoğulları’nın ağabeyi Ertan Torunoğulları yaptıkları konuşmalarda kitaba ve yazara ait bilgiler verirken Başkonsolos Ayyıldız, kitap okumanın ve yazmanın önemine değindiği konuşmasında; “Kitap, insanın ruhunu zenginleştiren önemli bir araçtır. Her kitap ayrı bir dünya, her kitap ayrı bir alemdir. Hangi kitap olursa olsun yazarın kendinden bir şeyler katması önemlidir. Karmakarışık’ın bir başka özelliği ise iş dünyasından ve sivil toplum kuruluşu camiasından olan Aykut bey tarafından yazılmış olmasıdır. Hollanda Türk toplumu adına sevindirici bir olay olarak nitelendiriyorum. Görev yaptığım ülkelerde metrolarda kitap okunduğuna şahit oldum. Okuma alışkanlığı ne yazık ki bizim toplumumuzda çok az. Umarım bu durum değişir. Bu şartlarda kitap yazmak cesaret ister. Ben bu yüzden Atkut Torunoğullarını bu cesretinden dolayı bır kez daha kutluyorum” dedi

Alışıla gelmil tanıtım ve imza gününün ikinci bölümünde yazar Aykut Torunoğulları sahneye arkadaşı THM sanatçısı Ender Balkır ile birlikte çıktı. Karmakarışık’ın yazım aşmasından yayın aşamasına kadar olan süreyi değerlendiren Aykut Torunoğulları, pasajlar halindeki konuşmasında ara ara sözü sanatçı Ender Balkır’a bıraktı. Türkülerin öykülerini kısaca anlatan Balkır, sazı ile söylediği türkülerle davetlilerden tam not aldı.
Farklı değişik ve güzel bir tanıtım akşamına konuk olan davetliler, aldıkları kitapları genö yazara imzalatırken, bu zamana kadar böyle güzel bir akşam yaşamadıklarını anlarlar öykülerle ve türkülerle proğramın her dakikasında kendilerinden bir şey bulduklarını söylediler..

_MKS0828

© SONHABER.EU