Açılış konuşmasını bir önceki dönem başkanı Arzu Özalp in yaptığı Genel kurul ilk önce istiklal marşı ile başladı.

Türkiye den gelen CHP yurtdışı örgütlenme direktörü Ali Hikmet Akıllı bir konuşma yaparak genel kurulun nizam ve düzenini anlattı. Denetleme kurulu raporlarının okunmasının ardından daha sonra divan heyeti seçildi.

Seçilen Divan heyeti İki Başkan adayı ekip ve kendilerini tanıtmak, CHP Hollanda Birliğine ne gibi katılar sağlayıp projeler üreteceklerini anlattılar.

Daha sonra iki Başkan adayının hazırladığı iki liste halinde girilen genel kurulda üyeler kimliklerini ibraz ederek teker teker oylarını kullandılar.

Oy kullanım işlemlerinin hemen ardından sayıma geçildi ve sabırsızlıkla beklenen sonuçlar açıklandı. Buna göre Oy dağılımı şöyle oldu;

ASIL ÜYELER
Bülent Çoban : 68
İlham Aday : 58
Sazime Diler : 56
Sare Çınar : 55
Kamber Güler : 47
Çilem Büyükunlu : 44
İsmail Öztürk : 37
Orhan Mengi : 37
Mustafa Demir : 35

YEDEK ÜYELER
Erol Güldalı : 34
Gülcan Şafak : 32
Gülay Çakır : 29
Şafak Çelik : 28
Suat Sönmez : 25
Murat Emre : 25
Aytuğ Aydın : 23
Bayram Tan : 20
Haydar Karakoyun : 19



Oylamanın açıklanması sonrasından karşılıklı kutlamalar yapılırken divan kurulu başkanı GHP Yurtdışı Örgütlenme Koordinatörü Ali Hikmet Akıllı mikrofonlarıma seçimi şöyle değerlendirdi. “Öncelikle buraya katılan Cumhuriyet sevdalılarına yürekten teşekkür ediyorum. Yurtdışında siyasi bir mücadele vermek kolay değil. Yabancı bir ülkede zaten buradaki yaşam mücadelesi eden dostlarımızın Cumhuriyet ve demokrasi mücadelesine destek verdiğini burada da görmek çok sevindirici, o anlamda mutluyum. Ayrıca yurtdışı birliklerimizin yavaş yavaş rüştünü ispatladıklarını gördük buda ayrı bir sevinç . Seçilen arkadaşlarımızı kutluyor seçilemeyenlere de aynı sevk ile yönetime destek olmalarını diliyorum.

“Genel kurulda listesinin tamamı geçen ve Başkan olan Bülent Çoban da yaptığı konuşma da, birleştirici ve daha etkili bir yönetim oluşturarak Hollanda da ki çalışmaları daha da ilerilere taşımayı kendilerine amaç edindiklerini belirti. Çoban “Bu zamana kadar birliğimizden uzak kalmış, kırgın, küskün kim varsa hepsine ulaşmaya çalıştık ve yeni oluşumda daha geniş bir tabanı olan, daha etkili bir yönetimle vatandaşlarımıza Türkiye ile bir köprü kurmak istiyoruz.”dedi.

Haber: Raydo Deniz
Özcan Özbay-Rotterdam