AK Parti SKM Brüksel Başkanı Adnan Özdemir’in ev sahipliğindeki iftara, Ak Parti Brüksel temsilcisi Ruhi Açıkgöz,Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) Belçika başkanı Basir Hamarat, UID Kadın kolları Belçika bölge başkanı Zeynep Eryiğit, UID Belçika Kadın kolları başkan yardımcısı ve Brüksel şube başkanı Saadet Şirin, Belçika Türk Federasyon Başkanı Ömer Zararsız ve yönetim kurulu üyeleri, Brüksel milletvekili Mahinur Özdemir, Schaerbeek Belediye Başkan Yardımcısı Sait Köse, Anderlecht belediye Meclis Üyesi Mustafa Ulusoy, Saint-Josse belediye Meclis Üyesi Cevdet Yıldız olmak üzere beş yüze yakın seçkin bir davetli topluluğu katıldı.

Zeynep Ezgi Avcı tarafından sunumu gerçekleştirilen iftar proğramı Saygı duruşu ve İstiklal Marşının hep bir ağızdan okunmasıyla başladı.Fatih Yılmaz tarafından okunan ur’an-ı Kerim tilavetinin ardından AK Parti SKM Brüksel Başkanı Adnan Özdemir bir selamlama konuşması ile iftar davetlerine katılımlarından dolayı konuklara teşekkür etti.

15-19 Haziran tarihleri arasında Belçika’da oy kullanılacağını hatırlatan Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) Belçika başkanı Basir Hamarat, sandığa gitmenin çok önemli olduğuna dikkat çekerek,”Türkiyenin geleceği için mutlak suretle hem kendiniz hemde çevreniz sandığa gidip oylarınızı kullanın.”dedi.

“2 oy pusulası, tek zarf”

Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) Belçika başkan yardımcısı Enis Çimen ise oy kullanırken dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında davetlileri bilgilendirdi.

Belçika’da Brüksel ve Anvers olmak üzere iki seçim bölgesinde vatandaşların oylarını kullanacağını hatırlatan Çimen,”Bugüne kadar Belçika’da yapılan seçimlerde başkonsolosluklarda oy verme işlemi gerçekleşmişti; bu sene her iki seçim bölgesinde de oy verme işlemi dışarıda yapılacak.Seçimlerde vatandaşlarımızın dikkat etmesi gereken en önemli husus 2 oy pusulası tek zarfın içine konulacak. birinci oy pusulası Cumhurbaşkanlığı seçimi için, ikinci oy pusulası milletvekilliği seçimi içindir. her iki pusulada tercihlerinizi onaylayıp tek zarfın içierisine koyup, sandığa atmalısınız” şeklinde konuştu.

“Yurt dışındaki oyların önemi büyük”

Belçika’da oy verme işleminin bayramın ilk günü 15 Haziran’da başlayacağını hatırlatan Ak Parti Brüksel temsilcisi Ruhi Açıkgöz, ise yaptığı konuşmada”Biz iktidara geldiğimiz 2002 yılında değişik görevler ile yurt dışına çıktığımızda vatandaşlarımız bizlerden oy kullanma talebinde bulundular. Belirli alt yapıyı hazırladıktan sonra vatandaşilarımızın bu arzusunu gerçekleştirdik.Buna keza vatandaşlarımızın bedelli askerlik sorunu vardı. Bu sorunları bu güne kadar hep vatandaşlarımızın lehine sonuçlandırdık. Yurtdışı oylar bu bakımdan önemli. Ülkemizin sıkıntılarına buradan çözüm olmak, çare olmak,geleceğinde katkımızın olmasını istiyorsak mutlaka sandığa giderek oylarımızı kullanalım.Güzümüzü sandığa gidip gösterelim.” şeklinde konuştu.

“Ülkücülerin tavrı net ve kararlıdır”

Önümüzdeki günlerde oy verme işlemi başlayacak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinde milliyetçi ve ülkücülerin tavrının net ve kararlı olduğuna vurgu yapan Belçika Türk Federasyon Başkanı Ömer Zararsız,”Önümüzdeki süreçte Cumhurbaşkanı adayımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. Milletvekilliği seçimlerinde partimiz Milliyetçi Hareket Partisi olan Üç Hilâl’e mührümüz olacaktır. Sizlerden arzumuz ve isteğimiz, sahada verilen bu sözü yerine getirmek babında iyi çalışmaktır. Hareketin Lideri Sayın Dr.Devlet Bahçeli’nin verdiği söz doğrultusunda biz milliyetçi, ülkücü hareket olarak sonuna kadar mücadelemize devam edip,Liderimizin işareti doğrultusunda oylarımızı Cumhurbaşkanı adayımız Recep Tayyip Erdoğan doğrultusunda kullanacağız.Önce ülkem ve milletim,sonra partim ve ben diyen bir anlayışın sahipleri olarak ülkenin geçmiş olduğu bu sıkıntılı süreçte zaten başka şey de yapmamaız beklenemezdi.Büyük Türk milletinin güçlü iradesi lider ülke,Türkiye 2023 vizyonu Cumhur ittifakı ile gerçekleşecektir. Bu yüzden Üç Hilâl’e de oylarınızı kullanın” diyerek davetlileri selamladı.

Yapılan konuşmaların ardırndan UID Belçika Kadın kolları başkan yardımcısı ve Brüksel şube başkanı Saadet Şirin Bilgeç ve ekibi tarafından hazırlanan 2001-2018 arası Ak Partinin vermiş olduğu hizmetler ve Eski ve Yeni Türkiye farkı konulu slayt gözterisinin ardından Kerem Deniz tarafından Akşam Ezanı okundu ve iftarlar açıldı. İftar yemeğinin ardından Ak Parti’nin seçimlerde kullanacağı seçim şarkıları konukların beğenisine sunuldu.

Belturkhaber