Özgürlük ve Demokrasi İçin Halk Partisi (VVD) tek başkan adayı Dilan Yesilgöz, PVV lideri işbirliğini reddetmediğini ancak "öncelikle Wilders'ın ne önerdiğini görmek istediğini” belirtti. Yeşilgöz, masada kimin hangi niyetle oturduğunun önemli olduğunu vurguladı.

VVD’nin mevcut lideri Rutte; 2010-2012 yılları arasında Rutte I kabinesinde Wilders ile yapılan başarısız işbirliğinden bu yana, Wilders ile işbirliğine gitmekten kaçındı. 2017’deki seçimlerden önce Wilders'ın "Daha az Faslı" söylemi de bu işbirliğini zora soktu.

Rutte'nin halefi ve şu anki geçici hükümette Adalet ve Güvenlik Bakanı olan Dilan Yeşilgöz ise bu konuya farklı bakıyor. VVD ile PVV arasındaki işbirliği kapısını baştan kapatmak istemediğini belirten Yeşilgöz, "Benim öncelikli odaklandığım şey, masada kimin hangi niyetle oturduğudur." yorumunu yaparak, partileri önceden dışlama konusunu "Lahey Karmaşası" olarak nitelendiriyor. 

2014'te Wilders'ın yaptığı "daha az Faslı" yorumunu kınadığını belirten Yeşilgöz, "Ama şimdi ileriye bakmak istiyorum." açıklamasında bulundu ve Wilders'ın hükümetin düşmesinin hemen ardından yapıcı bir tavır takındığına işaret etti.

Geçici Başbakan Rutte, bugünkü haftalık basın toplantısında Yesilgöz'ün yeni yaklaşımını tamamen desteklediğini dile getirdi.

CDA, PVV ve FvD'yi reddediyor
Koalisyon ortağı CDA'nın yeni başkan adayı Henri Bontenbal ise Pazartesi günü Nieuwsuur programında PVV ve Forum voor Democratie partileri kastederek "Onları dışlıyorum.” Şeklinde ifade kullandı. PVV ve FvD ile bir koalisyon içinde olmayacaklarını belirten Bontenbal, işbirliği düşüncesini destekleyici bir yapı içine de girmeyeceklerini dile getirdi.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş