VVD lideri Dilan Yeşilgöz Cuma günü yaptığı açıklamada, VVD'nin kabineye ortak olmayacağını duyurdu. Buna gerekçe olarak da partinin yaşadığı sandalye kaybını gösterdi. Bununla birlikte VVD, merkez sağ bir azınlık kabinesine muhtemelen olumlu bakıyor.

Yeşilgöz yaptığı basın açıklamasında, “Seçimlerin büyük kazananları PVV ve NSC, inisiyatif onlarda” yorumunu yaptı ve “VVD için, son 13 yıla ve bu sonuca bakarsanız, bu farklı bir rol üstleneceğimiz anlamına geliyor. Bir kabinede yer almayacağız.” dedi.

VVD liderine göre partisi “seçimi kazanan partilerin kabineyi kurma sorumluluğu bulunuyor” düşüncesini benimsiyor. “Bu ülkeyi daha iyi hale getirmeyi amaçlayan yapıcı politikaları destekleyeceğiz.” şeklinde açıklama yapan Yeşilgöz, partisinin merkez sağ azınlık kabinesine de olumlu baktığını dile getirdi.

Yeşilgöz açıklamayı Meclis Başkanı Vera Bergkamp ile görüşmesinin başlamasından hemen önce yaptı. Toplantıda tüm partilerin liste liderleri bir araya geldi. 

Toplantıya Özgürlük Partisi’nden (PVV) katılan Senatörü Gom van Strien, PVV'nin talebi ve diğer partilerin de onayıyla, hangi koalisyonların mümkün olduğunu ve parti liderleriyle yapılacak ilk görüşmelerin ne hakkında olması gerektiğini araştıracak.

Wilders bu karardan üzgün
PVV lideri Geert Wilders daha önce yaptığı açıklamada NSC, VVD ve BBB ile bir kabinede yer almak istediğini açıklamıştı. Yeşilgöz’ün açıklaması X üzerinden bir paylaşım yapan Wilders, bu durumdan üzüldüğünü ifade etti.

Wilders “VVD'nin bir dakika bile müzakere etmeden merkez sağ bir kabinede yer almak istemediğini söylemesi büyük hayal kırıklığı yaratmıştır. Bence VVD seçmeninin de istediği bu değil. Çok talihsiz bir durum. “ dedi.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş