Yaklaşık 17 yıl uyuşturucu kullandıktan sonra kendi çabaları ile bu illetten kurtulan Ahmet Türkmen, şimdi gittiği her yerde yaşadıklarını anlatarak insanlara yardımcı olmaya çalışıyor. Ahmet, insanların yanı sıra hayvanlar ve doğaya da faydalı olmak için çabalıyor.

Son olarak motoru ile birlikte 30 Nisan’da Hollanda’dan yola çıkan iki çocuk babası 48 yaşındaki Ahmet Türkmen’in bu sefer varacağı nokta Azerbaycan. Bu ülkeye uyuşturucu bağımlılığına yönelik bir konuşma yapmak için giden Ahmet, şu anda Türkiye’de.

Sonhaber.eu’ye geçtiğimiz iki hafta içerisinde yaşadıklarını anlatan Ahmet, yolda gördüğü ve tanıştığı insanlara da faydalı olabilmek adına konuşmalar yaptığını dile getirdi.

Hollanda’da Arnhem kentine yakın Lathum köyünde ikamet eden Ahmet Türkmen, Almanya, Avusturya ve Slovenya otobanlarını geçtikten sonra Hırvatistan’da köy yollarından ilerlediğini ve ayılar için olan bir barınağı ziyaret ettikten sonra yola devam ettiğini belirtti.

Ahmet Türkmen  03

Yol üzerinde Montenegro’da bir de motor arızası yaşayan Ahmet, burada karşılaştığı bir grup Türk turistle yaptığı sohbetle ilgili şu bilgileri verdi: “Baktım hep para hakkında konuşuyorlar. Ben de dedim ki burada oturmuşsunuz, ne güzel çay içiyorsunuz. Durmadan para kazanıyorsunuz. Ne yapacaksınız? Parayı götürebilecek misiniz öbür dünyaya? Onların ilgisini çekti bu söylediğim. Konuşma sırasında ne yaptığımı sordular. Ben de psikolojik destek veriyorum, bağımlılık sorunları olanlara yardım ediyorum dedim. Kendi hikayemi anlattım. Sorular sordular nasıl kurtuldum diye, anlattım. Onlar da birer birer anlatmaya başladı. Demek istediğim, bir kişi böyle kendini açtığı zaman diğer insanlar da açıyorlar kendilerini. O zaman bu tabular konuşuluyor.”

Ahmet Türkmen, yaşadıklarını anlatarak hem tabuları yıkmak hem de herhangi bir bağımlılığı olan kişilere yardım etmek istiyor. Ancak tek amacı bu değil. İnsanlara yardım ederken doğayı ve hayvanları da unutmuyor. Bu nedenle gittiği her yerde bir fidan dikiyor veya yolda giderken gördüğü hayvanlara yardım ediyor.

Ahmet Türkmen  04

Azerbaycan’a konuşma yapmak için gitme hikayesi de oldukça ilginç. Bir müddet önce LinkedIn üzerinden bir ilan paylaştığını belirten Ahmet, konuşma yapmak için davet edilen yerlere gittiğini dile getirdi. Geçtiğimiz yıllarda Türkiye’ye davet edilen Ahmet, şimdi de gelen davet üzerine Azerbaycan’a gidiyor. Birkaç yıl önce Gaziantep’te bağımlı çocuklara bir konuşma yaptığını dile getiren Ahmet, bu seferki yolculuğunda onlara uğramayı da ihmal etmedi. Şu anda Gaziantep’te bulunan Ahmet, gençlerle birlikte fidan dikmek istediğini söyledi.

İlk eşinden olan iki çocuğu ile sıkı ilişkileri olduğunu belirten Ahmet, aynı zamanda şimdiki eşinin de her konuda kendisine destek olduğunu ve bu turun onun sayesinde gerçekleştiğini belirtti.

Ahmet Türkmen 02

Ahmet son olarak şunları dile getirdi: “Benim amacım psikolojik ve bağımlılık sorunu olan insanlar hakkındaki önyargıları kırmak. İnsanlarımızı bilinçlendirmek ve bağımlı olan bir insanın hayatının değişebileceğini göstermek. İnsanlara, madde bağımlısı deyip geçmeyip o kişinin de bir evlat, bir öğrenci, bir anne veya bir baba olduğunu hatırlatmak. Bunu insanlara aktarmak istiyorum. Bu yüzden Türkiye’de konuşma yapmam için beni davet eden tüm kurumlara gidiyorum. Ayrıca insanların doğaya ve hayvanlara da sahip çıkmalarını istiyorum. Çünkü onların dilleri yok.”
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

Dünyanın en güçlü pasaportları sıralaması güncellendi Dünyanın en güçlü pasaportları sıralaması güncellendi

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş