Kongreye Hollanda Türk Federasyon genel başkanı Murat Gedik ve icra kurulu üyeleri, Avrupa Türk Konfederasyon yöneticisi Güven İşçi , Avrupa Irak Türkmenleri başkanı  Najad Nasjhat Ahmed ,  Doğu Türkistan Vakfı başkanı Abdurahman Abdulla, Teşkilat başkanları ve yöneticileri ve çok sayıda ülkücü katıldı. Kuran-ı Kerim tilaveti ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra divan heyeti oluşturuldu.
 
Kongreyi yönetmek üzere divan heyetine Hollanda Türk Federasyon Genel Sekreteri Erim Uğurlu, Hollanda Türk Federasyon  Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Emin Eroğlu ve  Arnhem Hoca Ahmed Yesevi Türk Kültür ve Eğitim Merkezi Başkanı İbrahim Günay seçildiler.
 
Divan seçiminden sonra kongrenin açılış konuşmasını Utrecht Türk Kültür Merkezi Başkanı Salim Çam yaptı. 
 
Salim Çam yapmış olduğu konuşmada “Neferi olmaktan gurur duyduğum teşkilatımda kararlarımızın davamıza yakışır şekilde olması için çalıştık. Her zaman davamın federasyonumun neferi olacağım birlikte görev yaptığım dava arkadaşlarına teşekkür ederim ve yeni seçilecek olan başkan ve yönetim kurulunun her zaman yanında ve destekçisi olacağım.” dedi.
 
Kongrede 22. dönem faaliyet, muhasebe ve denetleme kurulu raporları okundu. Raporlar, üyeler tarafından oy birliğiyle kabul edildi. Raporların okunması ve onaylanmasından sonra ise başkan, yönetim kurulu, denetleme ve disiplin kurulu seçimlerine geçildi. 
 
Yapılan seçim sonucu Utrecht Türk Kültür Merkezi Başkanlığına seçilen Yavuz Çiftcibaşı, Bu kutlu bayrağı devraldık, Bu bir bayrak yarışıdır Allah bizleri utandırmasın, Allah yar ve yardımcımız olsun diyerek sözlerine başladı. 
HTF kongre 01 
Çiftcibaşı, “Üyeyi yaşatki yönetim yaşasın, Yönetimi yaşatki Teşkilat yaşasın , Teşkilatı yaşatki dava yaşasın Turan yaşasın” diyerek bu kutsal görevde kendisine gösterilen güvenden ve destekten dolayı teşekkür etti ve 22. dönem Teşkilat Başkanı Salim Çam’a çiçek takdim etti.
 
Kongre sonunda Hollanda Türk Federasyon genel başkanı Murat Gedik bir konuşma yaptı. Gedi, “Bu bir hizmet ve bayrak yarışıdır, Bu kongremiz Hollanda Türklüğüne, teşkilatımıza hayırlar getirsin. 
Utrecht teşkilatımız federasyonumuzun bünyesinde Başbuğumuz zamanında açılmıştır. Emeği geçenlerden Allah razı olsun.” dedi. 

HTF kongre 04
Genel başkan Gedik konuşmasını şöyle devam ettirdi: 
“Devletimiz binlerce yıl vardır Metehan'dan günümüze bütün ecdada da rahmet olsun. Cumhuriyetimizin 100. Yılı bir kez daha kutlu olsun
Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün açmış olduğu Kuvay-ı Milliye anlayışını benimseyen kişiler olarak, nerede bir Türk'ün derdi varsa, sıkıntısı varsa oralarla ilgilenmek, oralara yardım elini uzatmak bizim boynumuzun borcudur. 
Türk devleti var olduğu sürece mazlumların ve Türk dünyasının yanında olacaktır
Rabbim birliğimizi daim etsin.
Başbuğumuz Türklük gurur ve şuuru, İslam ahlak ve fazileti diyor bu şuurla Teşkilatımızda herkesi kucaklayacağız 
Mekanı cennet olsun, Başbuğumuzun hayatı, fikirleri, çilesi ve mücadelesi bizlere örnek olmuştur. Gençlik yıllarından beri Milliyetçi-Ülkücü Hareketin içinde olmuş değerli liderimiz bizlere örnek olmuştur.
Bizim milli ve manevi değerlerimizle sorunu olanlarla işimiz olmaz olamaz” 

HTF kongre 03 
Konuşmasında teşkilatçılığın önemine de değinen Murat Gedik; “Bu teşkilatımızın şu ana kadar yaptığı güzel çalışmaları devam ettireceğinden hiç şüphemiz yoktur. Dün olduğu gibi, bugün ve yarın  hep beraber yürüyeceğiz. Bizim için Türkçe dersleri önemlidir gelecek nesillerin şuurlu yetişmesi, Tarihini Kültürünü öğrenmesi için Türkçe vazgeçilmezimizdir. Bu zamana kadar yapmış olduğu hizmetlerinden dolayı Başkan ve ekibine teşekkür ederim ve Yeni göreve gelen Başkan  ve yönetim kuruluna başarılar dilerim.” şeklinde ifade kullandı.
 
Yoğun bir katılımla, birlik ve beraberlik içinde geçen kongrenin sonunda, konuklara yemek ikramı yapıldı.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.