Yılın ilk çeyreğine yönelik elde edilen sonuçları açıklayan Unilever firması, kısmen Ukrayna'daki savaş nedeniyle hammadde fiyatlarının yükseldiğini, bu nedenle fiyatlarıa zam yapmak zorunda kalındığını açıkladı.

Şirket şimdiden bu zammın da yeterli gelmeyeceğini ve önümüzdeki dönemde tekrar zam yapılmak zorunda kalınacağının sinyalini de verdi.

Unilever; hammadde fiyatlarının bu yılın ilk yarısında 2,1 milyar euro, ikinci yarısında ise 2,7 milyar euro artacağı tahmininde bulunuyor.

Bilindiği üzere Avrupa'da, mağazalarda satılan Unilever ürünlerinin fiyatları yılın ilk çeyreğinde yüzde 5,4 arttı. Bu rakam dünya ortalamasının ve Euro Bölgesi Mart ayı enflasyonunun (yüzde 7,4) altında kaldı. Hollanda’da mart ayı enflasyonu yüzde 9,7 olarak çıkmıştı.

Her ürüne aynı zam miktarı uygulanmayacak
Unilever, tüm ürünlerin fiyatlarını eşit oranda artırmıyor. Örneğin, evlerde kullanılan Omo deterjan, Robijn yumuşatıcı, Cif ve şirketin çok amaçlı temizleyici olarak ürettiği Andy gibi ürünlerine yüzde 12,5 oranında zam yapılacak. 

Diğer ürünlere ne kadar zam yapılacağı henüz netlik kazanmış değil. Bunun yanı sıra Unilever yapılacak zam miktarlarında ülke, bölge veya ürün başına nasıl olacağı konusunda da detaylı bir açıklama yapmadı.

Foto: Unilever

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın