Rijksoverheid sitesi üzerinden yayınlanan karara göre, savaş nedeniyle Ukrayna’dan Hollanda’ya gelen, Ukrayna vatandaşı olmayan ve elinde sadece Ukrayna oturum kartı bulunan başka ülke vatandaşlarına tanınan geçici oturum hakkı 4 Eylül 2023 tarihinde sona erecek. Ağustos ayına kadar gönüllü olarak ülkeyi terk edecek olanlara belli bir miktar maddi yardım yapılacak.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Ukrayna'da geçici oturma iznine sahip bir mülteci olarak, 4 Eylül 2023'ten itibaren Hollanda'da artık geçici korumanız olmayacak. Üçüncü ülke vatandaşı olarak iltica başvurunuza devam edebilir, oturma izni başvurusunda bulunabilir veya 1 Ağustos 2023'ten önce ülkeden ayrılacağınıza dair kayıt yaptırarak maddi destek alabilirsiniz.” 

Açıklamaya göre 1 Ağustos tarihine kadar kendi isteğiyle gidecek olan kişilere 2.500 ile 5.000 euro arasında maddi destek verilecek. Bu tarihten sonra karar verenlere ise Uluslararası Göç Örgütü (IOM) aracılığıyla yardım alabilecek.

Avukat İsmet Özkara, konuya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Hollanda’da Ukrayna oturum kartı ile bulunan yüzlerce Türk vatandaşı olduğuna dikkat çekti.

Rijksoverheid açıklamasında eylül ayında Hollanda’yı terk etmek istemeyen kişilerin, Göçmenlik ve Vatandaşlığa Kabul Dairesi IND aracılığıyla Hollanda’da iltica başvurusu yapabileceği belirtildi. Bu başvuruyu yapmayı istemeyenlerin ise kendi ülkelerine veya bir başka ülkeye gidebileceği kaydedildi.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş